Husker ikke at han drepte Linn

BODØ (Dagbladet): Jørn-Are Andersen Sæle kan ikke huske at han drepte Linn Charlott Nesblom. - Først da jeg slo på tekst-TV neste morgen begynte jeg å lure på hva jeg hadde gjort, forklarte han i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Salten herredsrett har nå tatt pause etter at den drapstiltalte 28-åringen har vært gjennom første del av sin forklaring.

Jørn-Are Andersen Sæle har forklart at forholdet mellom han og Linn Charlott Nesblom hadde bedret seg betraktelig etter at han tok kvelertak på henne 11. september. I uken før drapskvelden den 6. november hadde han besøkt henne flere ganger og også overnattet hos henne på hybelen.

Slo med øks

I retten forklarte 28-åringen at han mistenkte Linn for å ha et forhold til en annen, selv om hun benektet dette. Om selve drapskvelden forklarte han seg slik:

- Jeg husker at jeg sto i stua i leiligheten på Halsa Gjestegård. Jeg så at Linn satt med ryggen mot meg på fanget til Daniel Mikkelborg. Jeg gikk rett bort og skjøv henne av fanget hans.

- Daniel kom mot meg, og jeg slo til ham med en øks jeg hadde i jakken. Jeg følte meg truet, forklarte Sæle.

Han forklarte videre at han og Mikkelborg ble liggende i en sofa mens begge holdt i øksa. Dernest skal Mikkelborg ha slått Sæle i hodet med en ståltermos.

- Det neste jeg husker er at jeg står på gulvet igjen, og at Linn ligger der med ansiktet ned mot gulvet. De andre roper og skriker, mens Remi Ludvigsen (eieren av leiligheten, red.anm.) ba meg ta det rolig og ta en øl.

Hadde øks og kniv i bilen
Hadde øks og kniv i bilen Vis mer

- Jeg løftet Linn opp og fikk sjokk. Det var en stor rød flekk på blusen hennes. Jeg la henne sakte ned og ble helt lammet. Jeg fikk blod på hendene og alt ble kaos rundt meg, forklarte Sæle.

- Linn var helt slapp i kroppen da jeg holdt henne, sa han videre.

Tekst-TV

28-åringen kjørte til Bodø samme kveld, og overnattet hos et vennepar midt i sentrum.

- Jeg våknet med ubehag i kroppen, og begynte å lure på hva som hadde skjedd. Jeg slo på TV, og leste på tekst-TV og «knivdrap i Meløy». Da begynte jeg å lure på hva jeg hadde gjort. Jeg ringte en kamerat som bekreftet at jeg var mistenkt og at bevæpnet politi lette etter meg.

Litt senere snakket Sæle med sin mor på telefonen. Han lovte å melde seg for politiet, og lot seg frivillig arrestere ved 13-tiden søndag formiddag.