Husker ikke at han skjøt

KVERNALAND (Dagbladet): Den siktede 55-åringen husker ikke at han avfyrte de dødelige skuddene mot sin nabo Jonny Refsnes. Han hevder dessuten at det var offeret som startet den fatale krangelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

55-åring varetektsfengslet for drap

Grillfesten endte i tragedie

- Min klient oppfatter det slik at det var avdøde som oppsøkte ham, sier den siktede 55-åringens advokat, Are Nilsen.

55-åringen har fortalt han gikk ut for å lufte hunden og at han havnet i slagsmål med sin nå avdøde nabo - uten selv å ha blandet seg inn i naboens grillfest.

- Han kjenner seg ikke igjen i påstandene om at han klaget på bråk fra grillfesten, sier Nilsen, som ikke vil kommentere hva siktede sier om bakgrunnen for slagsmålet.

Husker lite

- 55-åringen fikk seg en temmelig kraftig smell i slagsmålet med den avdøde 35-åringen. En lammelse på høyre side av ansiktet viser dette. Min klient sier at det svartnet for ham etter slaget, og at han derfor ikke husker noe av det som skjedde etterpå, sier advokaten.

Den 55-årige familiefaren erkjenner ikke straffskyld.

- Har han forklart hvorfor han hadde med seg revolver hvis han bare skulle gå tur med hunden?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere nå, sier Are Nilsen.

- Stemmer det at han ikke hadde bæretillatelse for revolveren?

- Han hadde ikke norsk bæretillatelse, men han hadde en slik tillatelse i et afrikansk land der han har oppholdt seg mye i forbindelse med jobb.

Ukjente naboer

Den 55-årige nordmannen har sagt i samtaler med sin advokat at han ikke husker å ha møtt avdøde Jonny Refsnes tidligere - til tross for at de bodde noen få meter unna hverandre i boligfeltet på Kvernaland. Naboer Dagbladet har snakket med, visste heller ikke særlig mye om den siktede 55-åringen.

Mannen innrømmer å ha nytt alkohol før skyteepisoden, men advokat Are Nilsen vet foreløpig ikke hvor sterkt beruset han var.