Dobbeltdrapet i Lørenskog

- Husker ikke drapene

Den tiltalte tobarnsmoren forklarer seg i retten.

DOBBELTDRAP: Det var 19. juli 2020 at redningsetatene rykket ut til en brannalarm i en bolig i Lørenskog. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kvinnen som er tiltalt for å drept sine to barn i Lørenskog i fjor sommer, forklarer seg i Romerike og Glåmdal tingrett.

- Alt går i tåka for meg, forteller hun om sinnstilstanden den helga da barna døde.

Hardt skadd

Kvinnens to sønner på 1 og 7 år ble funnet døde hjemme hos henne om morgenen mandag 19. juli i fjor. På stedet ble hun selv funnet hardt skadd.

Barnas far, som ankom seinere på dagen for å hente barna, ble arrestert på stedet, siktet for å ha drept sønnene - men ble raskt sjekket ut av saken og løslatt, og moren står tiltalt for falsk forklaring.

Kvinnen i 30-åra er også tiltalt for å ha tatt ut over 100 000 kroner fra eldstesønnens konto.

Kvinnen har vært underlagt en rettspsykiatrisk undersøkelse, og funnet strafferettslig tilregnelig. Hun har likevel vært innlagt på sykehus helt siden drapene - såkalt fengslingssurrogat. Turen til rettshuset i Lillestrøm er den første reisen utenfor sykehuset hun foretar.

Ikke svart på skyldspørsmål

Hovedforhandlingen foregår på en høyst uvanlig måte. To timer inn i kvinnens forklaring har hun ennå ikke blitt spurt om hun erkjenner straffskyld.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.