Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Husker ikke drapstrussel

La oss si at du en dag ble banket til blods, presset for penger, og truet med en pistol mot hodet av et menneske du holdt for å være en av de farligste i hele Norge. Ville du seinere klare å huske hvilken dag det faktisk skjedde?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eller ville du ikke, selv med din beste vilje, kunne si sikkert hvilken måned og i hvilket år det skjedde, akkurat som aktoratets hovedvitne i den såkalte Young Guns-saken?

Problemstillingen går til kjernen i en vurdering av troverdigheten til den indiske forretningsmannen, som over en periode på fem år skal ha blitt banket, truet og presset av Shahid Rasool og den medtiltalte Mudsir Ali.
Oslo byrett kunne sist uke enes i en gemyttlig tone om at forretningsmannen ikke var noen racer med regnskapene, og nå har han i to dager strevd med detaljene om volden han skal ha vært utsatt for. Nær 40 av tiltalepunktene mot Rasool og Ali er knyttet til inderen.

Husker ikke

Samtidig spisses frontene mellom et aktorat og to forsvarere som ikke lar én eneste anledning gå fra seg til å blotte en betydelig og gjensidig mistillit, en skepsis som er stadig stigende.

Vitnet forklarte seg i går om en utpressingsepisode som skal ha funnet sted i en leilighet på Tveita, dit han skal ha blitt kjørt tre ganger i løpet av en og samme sommerdag i 1994. Han kunne ikke oppgi adressen til stedet, og har et beskjedent minne om hvordan blokka, oppgangen og området rundt leiligheten så ut.

Etter et snaut dusin «husker ikke» spurte Rasools forsvarer, Fridtjof Feydt, om ikke vitnet kunne reise sammen med politi og forsvarere og peke ut leiligheten på Tveita.

Aktor, politiadvokat Nicolai Bjønnes, ville ikke ha forsvarerne med på en slik utflukt, hvorpå Feydt truet med krav om å forlange hele retten avgårde på en åstedsbefaring.

Da spratt Bjønnes opp:

- Jeg ser ingen grunn til å gjøre dette med forsvarerne på slep, når de ikke har tillit til politiet generelt eller etterforskningsarbeidet i denne saken spesielt.

Forståelse

Feydt repliserte at forsvarerne har tillit til politiet, og Bjønnes presiserte deretter at han snakket om mistillit i forbindelse med den pågående saken.

Byrettsdommer Thorleif Waaler uttrykte forståelse for forsvarernes ønske, og sa:

- Hvis de ønsker å være med, så klarer vel politiet å ta med forsvarerne når vitnet peker ut denne leiligheten. Jeg har ikke lyst til at vi skal snakke så mye om dette, fortsatte han.
- Det er sagt mye om politiets innsats i denne saken. Og politiet har sikkert sine grunner for å gjøre som de gjør, sa Waaler.

Striden endte i en utflukt til Tveita i går kveld, der vitnet pekte ut det som skal være den aktuelle leiligheten.

Vellykket tur

- Det stemte mer eller mindre med det han forklarte i retten. Jeg anser turen som vellykket, kunne Bjønnes fortelle Dagbladet i går kveld.

  • Retten skal høre mer av hans forklaringer i dag og i morgen, før vitne nummer to etter planen kommer på fredag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media