- Husker ikke hva som skjedde

VOSS/BERGEN (Dagbladet): 48-åringen, som er siktet for forsettlig drap på sin 38 år gamle svigerinne på Voss, sier han ikke husker hva som skjedde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

48-åringen samtykket likevel i å la seg varetektsfengsle i fire uker da han ble framstilt for Voss forhørsrett i går.

Tekniske etterforskere fra Kripos jobbet seg grundig gjennom åstedet ved Voss Folkemuseum i hele går og vil fortsette i dag for å sikre spor.

En lege-erklæring viser at kvinnen døde etter å ha blitt stukket med kniv i høyre hjertekammer og gjennom hovedpulsåra. Hun døde kort tid etter at hun ble angrepet ved 13-tida mandag.

- Vi regner med å ha siktet den rette gjerningsmannen og utelukker at det var en tredje person til stede på tidspunktet da drapet skjedde, sier konstituert politimester Harry Rosnes i Hordaland politidistrikt.

Han fikk rettens kjennelse for å varetektsfengsle den siktede i fire uker med brev- og besøkskontroll.

Den siktede 48-åringen samtykket til fengsling, men forklarte seg ikke i retten. Han viste til politiforklaringen sin som ble gitt seint mandag kveld. Der har han blant annet forklart at han ikke kan huske hva som skjedde ved Mølstertunet.

- Han har en tidsperiode han ikke kan gjøre rede for. Vi vil fortsette etterforskningen for å bringe på det rene hva som skjedde i denne perioden, sier Rosnes.

Flere vitner

Det er tatt blodprøve av 48-åringen for å få avklart om han hadde drukket mye alkohol før drapet, men foreløpige opplysninger tyder på at han ikke var beruset. Den siste tida skal 48-åringen imidlertid ha vært plaget av søvnløshet og nerveproblemer, og han har tatt noen medisiner for dette.

Politiet har flere vitner til tragedien, blant andre noen turgåere som passerte stedet hvor drapet skal ha skjedd.

48-åringens kone har ennå ikke avgitt politiforklaring. Hun skal ha vært i huset da mannen kom dit mandag formiddag, men klarte å rømme ut bakveien. Det var da 48-åringen skal ha truet sin svigerinne med kniv til å følge med ut i hennes privatbil og kjøre den videre til Mølstertunet hvor han skal ha drept henne med flere knivstikk.

- Forstår ikke

48-åringens advokat Jostein Alvheim sier hans klient ikke forstår at han kan ha tatt livet av sin svigerinne.

- Han aner at han var i huset for å se etter kona, men vet selv ikke hva som har skjedd etterpå. Han nekter straffskyld og tar det svært tungt.

HER SKJEDDE DRAPET: Tekniske etterforskere fra Kripos gjennomsøkte Mølstertunet på Voss folkemuseum i går.