Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Husker ikke hva som skjedde

Aleksander Ness (17) var på vei hjem fra 17. mai-feiring da han stoppet på bybrua i Porsgrunn. Der ble han kjørt ned av en bilfører (25) som politiet tror kjørte i fylla.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PORSGRUNN (Dagbladet): 25-åringen som er siktet for bildrap, hevder at han ikke husker noen ting fra ulykken på brua i Porsgrunn. Men han innrømmer å ha drukket øl på en pub. Deretter tok han bilen til bestemor og la ut på en kjøretur natt til 18. mai.

Den siktede blir i dag framstilt med begjæring om varetektsfengsling. I går kveld satt han i lange avhør på politistasjonen i Porsgrunn. Avhørene ble først avsluttet ved 23-tida.

- Siktede har ikke noe å si om selve hendelsen. Han husker ingenting, forklarer han selv, sier etterforskningsleder, politiadvokat Torunn Fossli Sæthre, til Dagbladet.

Hun opplyser at politiets mistanke om beruselse er styrket etter avhørene. Det er rutinemessig tatt blodprøver av siktede.

Testet brua

Det var vakthavende på trafikksentralen til Statens vegvesen som så den dramatiske ulykken og slo full alarm litt etter klokka 04.30 i går morges. Som ren rutine skulle det testes om bommer og klaffer på brua fungerte.

Testen kom bare halvveis.

Aleksander sto ved bommene på vippebrua og ventet på at de skulle gå opp, da han ble truffet av bilen som kom bakfra i høy fart. Mopeden ble slept med bilen over til den andre sida av brua.

- Vakthavende skjønte at det skjedde en kollisjon og så et gnistregn over brua. Men alt skjedde fort og vedkommende kunne ikke identifisere bilen, sier seksjonsleder Jan Vidar Myrdal på trafikksentralen til Dagbladet.

Aleksander lå livløs 30 meter unna da redningsmannskapene kom til stedet. Hjelmen enda lenger vekk. 17-åringen døde på vei til sykehuset.

Bestemors bil

Politiet startet umiddelbart en intens jakt på bildesperadoen som hadde stukket fra ulykkesstedet. En turgåer ga politiet god hjelp da han klokka 08.30 i går morges meldte fra om en bil som var «mystisk» parkert i et sandtak i Eidanger utenfor Porsgrunn. Toyotaen hadde skader foran og ødelagt frontrute.

Kort tid etter tok politiet eier og familiemedlemmer - blant dem 25-åringen - inn til avhør.

- Vi utelukket fort at eieren, en eldre kvinne, hadde kjørt bilen. Den siktede er et familiemedlem som har hatt en viss disposisjonsrett over bilen, sier politiadvokat Torunn Fossli Sæthre til Dagbladet.

Passasjer

Med seg i bilen skal 25-åringen hatt en passasjer. Det var etter avhørene av passasjeren at mistanken mot 25-åringen, som er en tidligere kjenning av politiet, ble styrket.

Den siktede innrømmet i avhør i går kveld at 17. mai-feiringen hadde vært fuktig. Han hadde vært på en pub og drukket flere øl.

- Det er bare sjåføren som er siktet i den alvorlige saken, sier politiadvokat Sæthre til Dagbladet.

Advokat Bjørn Nærum snakket i går med sin klient, men var ikke med under selve avhørene. Han skal bistå den siktede i retten i dag.

SORG: På bybrua i Porsgrunn var venner og medelever samlet i sorg over tragedien som rammet Aleksander Ness tidlig 18 mai.
FUNNET: Dette er bilen som traff mopeden til den 17 år gamle gutten. Den ble forsøkt gjemt i et sandtak, men en turgåer varslet politiet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media