Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Husker ikke om øksa satt fast

- Jeg tror jeg slo hardt med øksa, men jeg husker ikke om den satt fast, sa den drapstiltalte 19-åringen i Larvik tingrett i går. Han er tiltalt for å ha drept og partert bestekameraten sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rystende detaljer omkring drapet på Kenneth Alexander Otnes og den påfølgende parteringen ble presentert i retten i Larvik i går. Tiltalte sier at han for nesten ett år siden drepte den han beskriver som «min beste kamerat», skriver Østlands-Posten (ØP).

Først en uke etter drapet i Snarveien like utenfor Larvik sentrum, ble den drepte funnet av politiet. Liket lå lenge på badet, før tiltalte parterte liket, pakket det i plastposer og plasserte disse i kjøleskapet.

19-åringen sa i retten at han og kameraten flere ganger hadde en «økselek» og hevder også at det var slik det startet drapskvelden. De to kameratene hadde røkt hasj sammen, og Otnes hadde sovnet i senga.

- Et uhell

- Jeg prøvde å få opp stemningen litt, men han sa han ville slappe av. Jeg hadde ikke så god kontroll og traff hodet hans med øksa, forklarte tiltalte.

Da rettsaken startet i går erkjente han ikke straffeskyld, da han mener selve dødsfallet var resultat av et uhell, skriver ØP.

Han erkjente imidlertid straffeskyld for likskjending.

- Otnes begynte å blø og fikk kramper i kroppen. Jeg oppfattet det første slaget som dødelig og dro ham ut på badet. Deretter gikk jeg ut i stua og røykte resten av hasjen. Det hele var uvirkelig, sa 19-åringen i retten.

Tiltalte skal ha påført Otnes ytterligere tre slag eller hogg med øksa.

I dagene som fulgte byttet og solgte han noen av eiendelene til Otnes for å skaffe penger til amfetamin.

Hadde hevneliste

Ifølge VG skal 19-åringen ha skrevet en «revenge»-liste med navn han skulle hevne seg på.

På lista sto navn på folk som skulle dø, deriblant kameraten han drepte i januar 2001. På flere lapper beskrives det hvem som skal dø «fort», «langsomt og smertefullt» og «ydmykes på verste måte».

Tiltalte påsto i retten at notatene bare var noe tull han hadde skrevet ned i amfetaminrus.

Ville fjerne liket

Etter noen dager spurte han en person med bil om hjelp til å frakte bort liket, og kvelden før 19-åringen parterte liket kom personen på besøk. Personen så liket og forsvant raskt.

Ikke lenge etterpå varslet personen AMK-sentralen som igjen varslet politiet.

I mellomtiden skal tiltalte ha partert liket og lagt det i kjøleskapet. Politiet fant derfor ikke liket med en gang, før etterforskere fra Kripos gjorde funnet på kjøkkenet.

Tiltalte forsvares av John Christian Elden og saken forventes å være ferdig på onsdag.

ÅSTEDET: Her, i Snarveien i Larvik, ble 19-åringen drept og partert av kameraten.
SIKRET SPOR: Kripos-teknikere arbeidet på åstedet etter øksedrapet i Larvik i fjor vinter.
Hele Norges coronakart