- Husker ikke

Moren til tiltalte på drapet på Dereka husker ikke lenger når han kom hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sønnen lå syk hjemme etter fredagens tur på byen og ville ikke være med.

- Etter minnegudstjenesten snakket vi om det og håpet at det ikke var en ung gutt som hadde gjort dette. Det var snakk om at politiet lette etter en i nærmiljøet, sa den tiltaltes 39 år gamle mor.

Etter denne setningen brøt moren ut i gråt, og sorenskriver Finn Kløvstad beordret pause i rettsforhandlingene.

Støttet sønnens forklaring

Tidligere hadde moren forklart at hun ikke trodde sønnen lenger hadde de aktuelle joggeskoene som politiet fant flere spor av på åstedet. Moren støttet sønnens forklaring om de var utslitt, men sa at det ikke var hun som hadde kastet dem. Samtidig anførte hun at skoene heller ikke hadde stått sammen med familiens øvrige fottøy i gangen hjemme.

I avhør hos politiet har moren forklart at hun hørte sønnen komme hjem klokken 03.20 natta drapet fant sted. I tingretten torsdag gikk moren vekk fra denne forklaringen.

- Jeg kikket på klokka på ovnen innbilte meg hele tiden at den viste 03.20, men ser vel at jeg kanskje har tatt feil, sa moren om tidspunktet.

- Hvorfor endrer du oppfatning om dette nå, spurte aktor, statsadvokat Arild Holden.

- Jeg har vel kommet til at jeg har tatt feil tidligere, svarte moren.

Husket ikke

Ifølge politiets beregninger ble Dereka Maria Mikula drept ved 03-tiden natt til den 15. mars. Den tiltalte forklarte mandag at han gikk fra en kafé i Son sentrum om lag 02.30 og besøkte Dereka på veien hjem.

Han nekter å ha begått drapet på 16-åringen og hevder han ikke husker hva som kan skjedd i leiligheten mens han var der.

<B>DRAPSVÅPEN:</B> Politiadvokat Håvard Kalvåg (th) tror dette er drapsvåpenet. Til venstre KRIPOS-etterforsker Sven Nielsen.