Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Husker ingenting

Den 32-årige mannen som er mistenkt for å ha voldtatt en kvinnelig drosjesjåfør i 50-årene i Hobøl lørdag morgen, har i avhør forklart at han ikke husker noe fra natta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Min klient har forklart seg i to timer for politiet, men han erkjenner ikke straffskyld. Han hadde vært på en fuktig tur på byen i Oslo, og husker svært lite fra natta, sier 32-åringens advokat Even Rønvig.

Voldtekten skal ha funnet sted i den kvinnelige drosjesjåførens taxi i tidsrommet mellom 05.50- 06.40. Den voldtektsmistenkte mannen skal ha praiet drosjen sammen med en annen mann ved Oslo S ved 04.30-tida. Den andre mannen ble satt av i Ski, før turen gikk videre.

Varslet alle drosjer

Litt før klokka 05.50 får Oslo Taxisentral alarm fra kvinnens taxi, via satellittovervåkingssystemet. Drosjen står da ikke langt fra Hobøl kirke.

Taxisentralen kan via en lydlinje fra bilen høre hva som foregår i drosjen. De slår umiddelbart alarm til politiet, og varsler alle andre drosjer om alarmen. En drosjesjåfør kjører fra Oslo til Hobøl og klarer å ta den voldtektsmistenkte før politiet kommer fram.

Politiinspektør Vidar Wiik ved Moss politidistrikt vurderer å be retten om å varetektsfengsle 32-åringen.

- Jeg vil ta en avgjørelse tidlig i dag, sier Wiik.

Politiet avhørte i går drosjepassasjeren som gikk av i Ski, men ønsker ikke å kommentere hvilken relasjon denne personen har til den mistenkte.

Sinte sjåfører

Drosjesjåfører i Oslo var i går sterkt kritiske til at det tok politiet så lang tid å rykke ut til drosjen at en annen taxisjåfør fra Oslo kom først fram.

- Det er rart at en drosjesjåfør fra Oslo kommer fram før politiet, sier taxisjåførene Thomas Brudvik (48) og Lars Lie (43) til Dagbladet.

Politiinspektør Wiik synes ikke det er noe å kritisere.

- Det må nødvendigvis ta noen tid å lokalisere bilen. Vi fikk meldingen klokka 05.50, og siden vi har vaktsamarbeid med lensmannsdistriktene, må vi rykke ut fra Moss politistasjon, som er mellom to og tre mil unna. Klokka 06.15 er vi på stedet, og da må vi begynne å søke etter bilen, sier Wiik.

REAGERER: Drosjesjåførene Thomas Brudvik (48), Lars Lie (43) og Iftikhar Rana (51) har kjørt drosje i mange år. De reagerer sterkt på at en drosjessjåfør fra Oslo kom til åstedet før politiet.
Hele Norges coronakart