Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Husker ingenting

Avhørene av Kamel Mellah har så langt vært resultatløse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Avhørene av drapssiktede Kamel Mellah (37) har så langt vært resultatløse.

- Han sier han ikke husker noe særlig fra drapsdagen, og er generelt ikke veldig snakksalig, sier seksjonssjef ved voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt Terje Kristiansen, til Dagbladet.no i femtida.

- Men vi fortsetter avhørene i kveld og håper det kommer fram litt mer da, sier Kristiansen, som legger til at politiet er tilfredse med å ha fått gjennomslag for en relativt lang varetektsperiode.

- Dette er en viktig milepæl. Fire uker gir oss god tid til å arbeide uforstyrret med saken, sier seksjonssjefen til Dagbladet.no.

- Ikke noe nytt


Avhørene er nå avsluttet for dagen.

- Det er ikke kommet fram noe særlig nytt i dagens avhør, sier overbetjent Finn Abrahamsen til Dagbladet.no, og opplyser at avhørene neppe vil bli gjenopptatt i morgen.

- Nå trenger vi en dag for å få oversikt over det materialet vi har, deretter vil vi fortsette avhørene av Mellah, sier Abrahamsen til Dagbladet.no.

Godtok fire ukers varetekt


Den drapssiktede algeriske asylsøkeren Kamel Mellah (37) godtok i ettermiddag på stedet Oslo tingretts kjennelse om fire uker i varetekt med brev- og besøkskontroll.

- Alt tyder på at han var utilregnelig, sier forsvarer Line Evensen til Dagbladet.no.

- Hvorfor godtok dere den lange varetektsfengslingen?

- Det var Mellahs eget ønske. Han føler seg ikke bra og forstår ikke hva som har skjedd, og vil bruke varetektstida til å få summet seg og få oversikt over situasjonen. Han har også selv bedt om å komme til observasjon hos psykolog, sier Evensen.

- En helt vanlig dag 

- Han har forklart både i politiavhør i formiddag og i retten i ettermiddag at han ikke har noen minner om noe av det han er siktet for. Onsdagen da lege Stein Sjaastad ble drept på sitt kontor i Oslo sentrum, fortoner seg som en helt vanlig dag for min klient. Men han godtok varetektsfengsling hvis det kan bringe klarhet rundt den saken han er siktet i, sier advokat Evensen til Dagbladet.no.

Drapssiktede møtte selv i fengslingsmøtet i Oslo tingrett.

Han opptrådte rolig og konsentrert, men forklarte at han ikke følte seg helt i psykisk god form. Han skulle heller ikke ha fått tatt medisiner for blodtrykk og sukkersyke de siste dagene.

Rett til politilegen 

Etter at det halvannen time lange fengslingsmøtet var hevet, skulle Mellah rett til politilegen. Det var både etter aktors, politiadvokat Trude Sparre, og hans eget ønske.

Politilegen kommer med en innstilling til de psykiatrisk sakkyndige som er oppnevnt. Dersom de sakkyndige mener at drapssiktede er starfferettslig utilregnelig, går saken tilbake til Oslo tingrett.

Ikke drapsvåpen 

Politiadvokat Trude Sparre opplyser til Dagbladet.no at politiet ennå ikke har funnet noe drapsvåpen.

Kamel Mellah (37) er tiltalt for forsettlig drap etter straffelovens paragraf 233.

Politiet ba om lukket fengslingsmøte av hensyn til etterforskningen i saken, men det kravet tok tingdommer Hans Bloch-Hoel ikke hensyn til.

Han tok derimot delvis hensyn til politiets krav om at Mellah ikke skal ha adgang til media under varetektsfengslingen. Fengslingen varer til 28. april, men han vil få tilgang til radio, aviser og tv fra 18. april.

FENGSLET: Kamel Mellah ble i dag varetektsfengslet i fire uker for drapet på lege Stein Sjaastad (58).
FORSVARER: Advokat Line Evensen representerer Kamel Mellah i retten.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media