Husker lite av drosjedrapet

18-åringen fra Rykkinn i Bærum, som er siktet for å ha drept den 27 år gamle drosjesjåføren Saqib Ghani i Sandvika natt til fredag, husker lite eller ingen ting omkring drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han husker turen fra Oslo ut til Sandvika, og at han ikke kunne betale for seg fordi det ikke var dekning på bankkortet. 18-åringen husker også at taxisjåføren deretter skal ha sagt at «jeg skal drepe deg». Deretter hadde 18-åringen trukket kniven. Utover det husker han ingen ting, hevder han.

Politiet i Asker og Bærum ønsker å ha ham fire uker i varetekt for å etterforske drapet, og han har i politiavhør erkjent de faktiske forhold. Etter det NTB kjenner til, motsatte 18-åringen seg fengsling under fengslingsmøtet i Asker og Bærum tingrett mandag, men dette tok ikke tingrettsdommer Jens-Sveinung Wegner til følge. Inkludert i de fire ukene er en uke med besøkskontroll, og 18-åringen får i denne tiden heller ikke lese aviser eller følge med i etermedier.

13 stikk

I og med at den siktede sier han ikke husker stort av hva som er skjedd, er grunnlaget for siktelsen den etterforskning som politiet har foretatt, avhør av vitner og den foreløpige rapport fra Rettsmedisinsk institutt.

Etter det NTB får opplyst, er det konstatert 13 stikkskader på den døde drosjesjåføren, og stikkene er påført både i hodet, i ansiktet og ellers på overkroppen. Det er brukt en follekniv som våpen.

Drapet skjedde etter politiets nedtegning klokka 01.10 på Kadettangen i Sandvika. Episoden ble sett av to ungdommer.

Saqib Ghani ble først kjørt til legevakta av en forbipasserende, og deretter kjørt til Ullevål sykehus hvor han døde av forblødning natt til fredag .

Siktedes forsvarer, advokat Kjell Dagestad, hadde etter det NTB får opplyst ingen kommentar til grunnlaget for politiets siktelse og til varetektstiden. 18-åringen godtok fengslingen på stedet.

Vanskelig oppvekst

Siktede har ifølge politiadvokat Knut Skavang hatt en meget vanskelig oppvekst, og han har nylig avsluttet et behandlingsopplegg.

Han er straffedømt tidligere i år for trusler og voldsepisoder. Ifølge Skavang er 18-åringen også tidligere dømt for narkotikamisbruk og andre forhold.

(NTB)