Huskjøpere fikk erstatning etter funn av skjeggkre

En mann er dømt til å betale nesten 700 000 kroner til kjøper, etter at han ikke opplyste om skjeggkre i boligen han solgte.

LIMFELLE: Skjeggkre utgjør liten fare, men kan skape problemer for de som skal selge eller kjøpe bolig. Her er flere skjeggkre fanget i en limfelle. Foto: Mycoteam
LIMFELLE: Skjeggkre utgjør liten fare, men kan skape problemer for de som skal selge eller kjøpe bolig. Her er flere skjeggkre fanget i en limfelle. Foto: Mycoteam Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mannen er i Oslo tingrett, sammen med forsikringsselskapet, dømt til å betale 666 940 kroner i erstatning til paret som kjøpte boligen hans.

Paret overtok boligen i mars 2018.

Dagen etter at de flyttet inn, oppdaget paret skjeggkre i boligen.

Et firma ble ansatt for å kartlegge problemet, og i løpet av en drøy måned ble totalt 206 skjeggkre fanget i limfeller som var satt ut. Firmaet konkluderte med at skjeggkreene hadde vært i boligen i minst ett til ett og et halvt år.

Mannen som solgte boligen hevdet at han aldri hadde sett noe til skjeggkre de 17 åra han bodde der.

Paret kjøpte boligen for 11,5 millioner kroner.

Paret forklarte i retten at de så skjeggkre opptil daglig den første måneden etter overtakelse av boligen. De forklarte at de observerte skjeggkre overalt i huset. I kjeler, vask og lampekupler.

I egenerklæringsskjemaet hadde selger krysset av «nei» på spørsmål om han kjente til om det er, eller har vært, sopp, råteskader eller skadedyr i boligen.

- Umulig å bli kvitt skjeggkre

Paret mente at forekomsten av skjeggkre utgjorde at selger hadde holdt tilbake informasjon. De mente videre at det ikke var troverdig at selger ikke kjente til at det var skjeggkre i boligen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer