Huskjøpet finansiert av prinsessen selv

Prinsesse Märtha Louise har finansiert huset hun har kjøpt i Lommedalen med egne midler, opplyser kong Harald til NTB.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Huset er ikke en forsinket bryllupsgave, sa kongen som ikke vil si noe om hvordan datteren har finansiert huskjøpet i Lommedalen. Prinsesse Märtha Louise kjøpte eiendommen i Burudveien i Lommedalen for 8,8 millioner kroner onsdag.

- Hun har kjøpt huset selv, mer vet ikke jeg, sa kongen da han møtte pressen etter en kunstutstilling i Sao Paulo i Brasil onsdag kveld.

- Dette er en privat sak, hun er da voksen, la dronning Sonja litt skarpt til.

Leiligheten som Märtha Louise og Ari Behn disponerer i Professor Dahls gate har de bare til leie, mens sommerhuset på Hankø er prinsessens gjennom arv.

Neppe i bryllup i Brasil

I slutten av november gifter prinsesse Ragnhild og Erling Lorentzens yngste datter Ragnhild seg i Rio. På pressekonferansen sa kongen at han og dronning Sonja neppe kommer til å reise i bryllupet.

- Jeg tviler på om vi kommer tilbake til Brasil så kort tid etter.

Kronprinsbryllupet i København 14. mai neste år regner de imidlertid med å delta i. -Men vi må få en invitasjon først, ler dronning Sonja.

Kongeparet har ikke møtt kronprinsens forlovede, Mary Donaldson. -Men vi har sendt gratulasjon, forteller kongen.

Flott utstilling

Kong Harald og dronning Sonja var til stede ved åpningen av den norske kunstneren Kjell Erik Killi Olsens utstilling i Sao Paulo onsdag. Killi Olsen representerte Norge ved Biennalen i Sao Paulo i 1989. Nå stiller han ut 30 malerier samme sted, alle malt det siste året i Frankrike, hvor kunstneren nå bor.

- En veldig sterk og fin utstilling, og en veldig fin reklame for Norge, sa dronning Sonja, som har Killi Olsen i sin private samling.

(NTB-Wibecke Lie)