Husløs etter julebranner

De mange brannene som har rast i går og i dag har gjort flere husløse i romjula. I Fredrikstad omkom en 91 år gammel mann, og i Holmestrand ble en 8 år gammel jente alvorlig skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Julen fikk en ulykkelig utgang for en rekke familier rundt om i landet. Flere bolighus har blitt totalskadd av branner julaften og 1. juledag.

I Holmestrand i Vestfold ble en åtte år gammel jente alvorlig skadd etter en boligbrann natt til 1. juledag. Også seks andre familiemedlemmer i alderen 3-44 år ble brakt til Vestfold Sentralsykehus i Tønsberg sykehus hovedsakelig med røykskader etter denne brannen.

Klokka 05.05 1. juledag fikk politiet melding om brann i huset, som ligger litt avsides til ved Holmestrand i Vestfold.

Alle de sju klarte å hoppe ut fra en balkong i 2. etasje, der soverommene lå. Ved 8.30-tiden karakteriserte vakthavende lege ved sykehuset 8-åringens skader som alvorlige, samtidig som tilstanden hennes var uavklart. Jenta har pådratt seg brannskader i ansiktet. De øvrige seks skal ikke ha fått alvorlige skader.

Politiet opplyser også at familiens hunder og katter som var i huset brant inne. Så vidt politiet vet, dreier det seg om fire hunder og fire katter.

I Fredrikstad i Østfold omkom en 91 år gammel mann i en boligbrann på Lisleby julaften. Politiet fikk melding om brannen klokka 15.37. Mannen var alene i leiligheten, og politiet kjenner ikke årsaken til brannen.

I Kristiansund i Møre og Romsdal brøt det ut brann i et nyrestaurert eldre trehus ved 5-tiden om morgenen 1. juledag. Ingen kom til skade i brannen, men huset ble totalskadd. Politiet sørget for å vekke beboerne i de tilstøtende bygningene - først og fremst på grunn av røykutviklingen. En familie på tre bodde i huset.

- De våknet selv av brannen, og kom seg ut i god behold, sier vaktsjef Kaare Hals i Nordmøre politidistrikt til NTB.

Også på Halsnøy i Kvinnherad i Hordaland brant et bolighus ned til grunnen natt til 1. juledag. De fire personene som var i huset klarte å komme seg ut i god behold.

Et ektepar i 60-årsalderen ble husløse julaften, etter at det begynte å brenne i boligen deres på Bremangerlandet i Sogn og Fjordane. Boligen ble totalskadd i brannen.

- Vi fikk melding om brannen ved 21.45-tiden. Ekteparet greide å komme seg ut, men det var umulig å redde huset, sier vaktsjef Harald Vårdal i Fjordane politidistrikt til NTB.

Julekvelden brøt det også ut brann i en trygdebolig i sentrum av Levanger. Leiligheten som tok fyr, ligger i kjede med tre andre leiligheter. Brannvesenet klarte å hindre ilden i å spre seg. Det var ingen mennesker inne i leiligheten under brannen.

Et bolighus på Kjørbekk i Skien i Telemark ble totalskadd i en brann natt til 1. juledag. Politiet i Skien fikk melding om brannen klokka 23.30. Det var ingen personer i huset under brannen, opplyser vaktsjef Heiki Løvlien i Skien politidistrikt til NTB.

Tidligere på kvelden brøt det ut brann i en sportsforretning på Tangen senter på Nesodden i Akershus. Politiet fikk melding om brannen klokka 19.54.

- Da vi kom fram, var det kraftig røykutvikling, og det brant i nedre del av butikken. Det ble en del røykskader, men det var ingen fare for at brannen skulle spre seg, sier vaktsjef Ragnar Kvile i Follo politidi strikt.

Ingen personer ble skadd i denne brannen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer