Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Husløs igjen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Striden mellom Oslo-Filharmonien og Oslo Konserthus er av en slik art at den ville vært utenkelig i kulturbyer som Amsterdam, Berlin eller Wien. Konserthuset ble i sin tid kjempet fram av orkesteret for at det skulle få et fast tilholdssted både for øvinger og konserter. Men da orkesteret ble statlig og konserthuset ble omgjort til en kommunal bedrift med krav om overskudd, ble orkestret igjen hjemløst. Nå blir det behandlet som hvilken som helst leietaker av selskapet som driver konserthuset. Derfor ser orkestret seg om etter et alternativ, og øynene har falt på operaen på Youngstorget.

• En slik løsning kan verken Oslo kommune som vertsby for en av landets fremste kulturinstitusjoner eller staten som eier av orkestret være bekjent av. Kulturbyråd Anette Wiig Bryn sier nå at hun vil ta opp saken for å finne en løsning. Det bør kommunen medvirke til snarest. Orkesteret må slippe å flytte inn i den gamle operaen. Men det må også slippe å være husmann i sitt «eget» hus.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling