Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Husløse etter brann i julehelga

Flere personer ble husløse etter branner i julen. I Fredrikstad omkom en 91 år gammel mann i en brann, og i Holmestrand ble en åtte år gammel jente alvorlig skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere bolighus ble totalskadd av branner julaften og 1. juledag. Natt til 2. juledag gikk det bedre - ingen boliger ble flammenes rov. Men flere steder var det tilløp til brann. I Bergen fikk politiet melding ved 1.30-tiden om brann i Tverrgaten, og pågrep kort tid etter en 40 år gammel kvinne som er mistenkt for ildspåsettelse. Snarrådige naboer kom til og slukket branntilløpet.

Også i Trondheim var det tidligere på kvelden 1. juledag tilløp til brann i en sentrumsleilighet da en blomsterdekorasjon tok fyr og antente en gardin.

En enebolig i Seljord i Telemark ble totalskadd i brann sent på kvelden 1. juledag. En kvinne befant seg i huset da det begynte å brenne. Hun kom fra brannen med mindre skader.

I Holmestrand i Vestfold ble en åtte år gammel jente alvorlig skadd etter en boligbrann natt til 1. juledag. Jenta var onsdag utenfor fare.

- Tilstanden hennes er stabil, får NTB opplyst ved Vestfold Sentralsykehus.

Også seks andre familiemedlemmer i alderen 3-44 år ble brakt til sykehuset, hovedsakelig med røykskader. Onsdag var bare en av disse fortsatt på sykehuset.

Klokken 5.05 fikk politiet melding om brannen i huset, som ligger litt avsides til ved Holmestrand i Vestfold. Alle de sju klarte å hoppe ut fra en balkong i 2. etasje, der soverommene lå. Familiens hunder og katter som var i huset, brant inne, ifølge politiet.

I Fredrikstad i Østfold omkom en 91 år gammel mann i en boligbrann på Lisleby julaften. Politiet fikk melding om brannen klokka 15.37. Mannen var alene i leiligheten, og politiet kjenner ikke årsaken til brannen.

I Kristiansund i Møre og Romsdal brøt det ut brann i et nyrestaurert eldre trehus ved 5-tiden om morgenen 1. juledag. Ingen kom til skade i brannen, men huset ble totalskadd. Politiet sørget for å vekke beboerne i de tilstøtende bygningene. En familie på tre bodde i huset.

- De våknet selv av brannen, og kom seg ut i god behold, sier vaktsjef Kaare Hals i Nordmøre politidistrikt til NTB.

Også på Halsnøy i Kvinnherad i Hordaland brant et bolighus ned til grunnen natt til 1. juledag. De fire personene som var i huset klarte å komme seg ut i god behold.

Et ektepar i 60-årsalderen ble husløse julaften, etter at det begynte å brenne i boligen deres på Bremangerlandet i Sogn og Fjordane. Boligen ble totalskadd.

Julekvelden brøt det også ut brann i en trygdebolig i sentrum av Levanger. Leiligheten hvor det begynte å brenne, ligger i kjede med tre andre leiligheter. Brannvesenet klarte å hindre ilden i å spre seg. Det var ingen mennesker inne i leiligheten under brannen.

Et bolighus på Kjørbekk i Skien i Telemark ble totalskadd i en b rann julaften. Politiet i Skien fikk melding om brannen klokka 23.30. Det var ingen personer i huset under brannen, opplyser vaktsjef Heiki Løvlien i Skien politidistrikt til NTB.

Tidligere på kvelden brøt det ut brann i en sportsforretning på Tangen senter på Nesodden i Akershus. Ingen personer ble skadd i denne brannen.

(NTB)

Hele Norges coronakart