Hussain varetektsfengslet i fire nye uker. PST frykter han vil fortsette IS-rekruttering

Antyder rettssak mot Ubaydullah Hussain til sommeren.

VARETEKTSFENGSLET: PST mener at terrorsiktede Ubaydullah Hussain har hatt kontakt med et flertall av de norske fremmedkrigerne som har reist til Syria. Bildet er tatt i Oslo tingrett 23. juni, da Hussain var innkalt som vitne i terrorsaken mot en Fredrikstad-mann. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet
VARETEKTSFENGSLET: PST mener at terrorsiktede Ubaydullah Hussain har hatt kontakt med et flertall av de norske fremmedkrigerne som har reist til Syria. Bildet er tatt i Oslo tingrett 23. juni, da Hussain var innkalt som vitne i terrorsaken mot en Fredrikstad-mann. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Terrorsiktede Ubaydullah Hussain blir sittende i varetekt i fire nye uker. Politiet mener nå at en rettssak kan settes i gang om et halvt år.

Tingrettsdommer Ingrid Sandberg mener at fortsatt varetektsfengsling i fire uker ikke er et uforholdsmessig inngrep, og at fortsatt fengsling er tilstrekkelig begrunnet.

Hun skriver i fengslingskjennelsen at det er sterk grad av sannsynlighetsovervekt for at Hussain ved eventuell løslatelse vil fortsette rekrutteringen av norske fremmedkrigere til IS og/eller fremsette nye trusler mot personer i tilknytning til etterforskningen av saken.

Nye straffbare handlinger Hussain har sittet fengslet siden 10. desember i fjor, siktet for å ha rekruttert fremmedkrigere til IS. Han er også siktet for å ha motarbeidet rettsvesenet ved å ha påvirket og truet et vitne i en sak som er under etterforskning.

- Vi mener det er en sterk sannsynlighetsgrad for at han vil begå nye straffbare forhold, sier politiadvokat i Politiets sikkerhetstjeneste (PST), Anne Karoline Bakken Staff, til NTB. Hussain valgte ikke overraskende å anke kjennelsen fordi han mener det ikke foreligger noen gjentakelsesfare, opplyser advokat John Christian Elden til NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer