Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hussains forklaring er ren løgn

I sin forklaring mente Haidar Hussain (23) at han aldri ønsket å drepe Anne Marit Søgård (41) eller at drapet var motivert med hevn. Familien mener tiltalen fortsatt står ved lag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

* Har du tips om denne saken Dagbladet kan ha nytte av? Tips oss på 2400@dagbladet.no. SMS/MMS til 2400 eller telefon 24 00 00 00.

(Dagbladet.no): - Hussains forklaring om at han ikke ønsket å drepe Søgård og at det ikke lå et hevnmotiv bak fester de ikke lit til, sier de pårørendes bistandadvokat, Bent Luther, til Dagbladet.no.

Haidar Hussain (23) står sammen med Ali Ayaz Shafa (21) og Mahmood Khan (21) tiltalt for overlagt drap på Anne Marit Søgård 25. juni 2006.

De etterlatte etter Søgård ønsker verken å være tilstede i retten eller uttale seg i saken. Alt går via deres bistandsadvokat Bent Luther.

- Aldri meningen å skyte henne

Hussain har brukt sin rett til å ikke forklare seg for politiet etter at han meldte seg nesten tre uker etter drapet. Men i går valgte han for første gang å snakke ut om de 18 skuddene som ble avfyrt inne i Torshov-leiligheten for over halvannet år siden.

Søgård ble drept med 6-8 skudd, mens vennen John Hongslo (49) overlevde så vidt de dramatiske sekundene.

- Det var aldri meningen å skyte henne. Jeg hadde med meg pistol bare for å skremme. Tanken at jeg planla å drepe henne, er helt absurd. Jeg fikk panikk og bare fortsatte å skyte, sa Hussain i sin forklaring i går.

SØK ETTER DRAPSVÅPEN: Det var en hektisk jakt etter gjerningsmennene og drapsvåpnene etter skuddene 25. juni 2006. FOTO: Hans Arne Vedlog/DAGBLADET
SØK ETTER DRAPSVÅPEN: Det var en hektisk jakt etter gjerningsmennene og drapsvåpnene etter skuddene 25. juni 2006. FOTO: Hans Arne Vedlog/DAGBLADET Vis mer

Han sa videre at han aldri klandret Søgård for at hun skal ha satt overdosesprøyten som drepte hans kjæreste Tanja Petrusson (20) - det politiet mener er motivet for drapet.

Familien forventer pådømmelse

Luther tror den videre bevisføringen i saken vil vise at Hussains forklaring ikke er troverdig og at politiet har rett.

- Det faktum at han forklarer seg først etter halvannet år bidrar også til at hans troverdighet svekkes. Det er ikke uvanlig at slike forklaringer er godt forberedt. Mitt inntrykk er som familiens fortsatt det samme. Og det er at hun ble drept som hevn. De pårørende forventer en pådømmelse i denne saken, sier Luther til Dagbladet.no.

Hussains forsvarer, Marius O. Dietrichson, sier 23-åringen er glad for at han startet sin forklaring i går.

- Han var ikke på åstedet for å drepe noen. Han var der fordi han ble bedt om det. De i leiligheten ønsket å konfrontere ham om at han hadde snakket med politiet, noe som førte til at Søgård ble siktet for drap. Dessverre utskalerte møtet seg slik som det ble. Min klient mener han handlet i nødverge, sier Dietrichson til Dagbladet.no.

De tiltalte risikerer 21 år i fengsel i saken som vil vare tre uker i Oslo tingrett.

FORTSETTER SIN FORKLARING: Haidar Hussain (23) fortsetter sin forklaring i Oslo tingrett i dag. FOTO: Politiet
FORTSETTER SIN FORKLARING: Haidar Hussain (23) fortsetter sin forklaring i Oslo tingrett i dag. FOTO: Politiet Vis mer
image: - Hussains forklaring er ren løgn
STARTER SIN FORKLARING: Ali Ayaz Shafa (21) vil etter planen starte sin forklaring i retten i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media