Hustak blåste av i storm i Finnmark

Politiet: - Hold dere inne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere hustak har blåst av i stormen som herjer kyststrøkene i Finnmark. Nå råder politiet folk til å holde seg inne.

For selv om vinden hadde løyet noe mandag morgen, melder Meteorologisk institutt at det vil blåse opp til full storm igjen i kyststrøkene i Finnmark utover mandagskvelden.

Sjekk været her.

- Dersom uværet tar seg opp igjen anmoder vi folk om å holde seg inne og ta sine forholdsregler, blant annet ved å sikre vinduer. Det ville i alle fall jeg gjort, sier operasjonsleder Paul-Arne Johansen i Vestfinnmark politidistrikt til NTB.

Meldingene om skader på hus og biler, spesielt i kystbyen Honningsvåg, begynte å renne inn allerede tidlig søndag kveld.

- To hustak er blåst av. En campingvogn har blåst opp i lufta og havnet oppå tre biler. Et garasjetak har gått og det er en del knuste vinduer, sier operasjonslederen.

Han forteller at to eneboliger ble evakuert da det var fare for at vegger og tak ville rives løs i vindkastene.

Også Hurtigruten merket vinden godt, melder TV 2. Både nordgående MS Vesterålen og sørgående MS Nordkapp forlot kaia i Honningsvåg søndag kveld. Ferjene valgte å seile innaskjærs for å holde seg unna den sterke vinden.

Operasjonsledelsen i Østfinnmark politidistrikt hadde mandag morgen ikke fått inn meldinger om verken personskader eller materielle skader i uværet.

NTB