Hustak revet av i orkan på finnmarkskysten

Hammerfest (NTB): Folk ble bedt om å holde seg innendørs, og storm med orkan i kastene forårsaket til dels store ødeleggelser flere steder på finnmarkskysten tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De største ødeleggelsene har uværet forårsaket i Båtsfjord, der det ble målt en vindstyrke på 74 knop i kastene. 63 knop er orkan.

Ved fiskeindustribedriften Miljøprosess flerret vinden av rundt 500 kvadratmeter av fabrikktaket. Folk ble bedt om å holde seg innendørs da uværet raste som verst midt på dagen.

- Campingvogner er veltet og ødelagt, mens flere biler fikk skader etter at vinden rev over ende et stillas. Midt i tettbebyggelsen ble en garasje nærmest sugd avgårde og slått til pinneved, får NTB opplyst ved lensmannskontoret i Båtsfjord.

Ingen skadd

I sentrum av Hammerfest måtte politiet stenge hovedgata etter at vinden rev taket av et forretningsbygg i sentrum. Sjøen var så grov at svære steiner ble slengt opp på veien som knytter sentrum til de tettest befolkede boligområdene.

Det er ikke meldt om personskader i forbindelse med uværet, og hovedredningssentralen i Bodø har ikke fått meldinger om problemer til havs. Vinden ventes å spakne ut over onsdagen.

ORKAN: Det var orkan i kastene da taket på et forretningsbygg i hovedgata i Hammerfest ble revet av