Husverten siktet for medvirkning til Åsane-drapet

Politiet siktet i dag en 31 år gammel mann for medvirkning til drapet på rullestolbrukeren Mentz Dankert Løtvedt (59) i Åsane i Bergen i juni.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

31-åringen var Løtvedts husvert, og er bror av den 25 år gamle mannen som i august tilsto drapet på rullestolbrukeren. 25-åringen tok senere sitt eget liv i Bergen fengsel.

Uvanlig

Bakgrunnen for at politiet torsdag tok ut siktelse mot mannen, er noe uvanlig.

- Vi skulle egentlig avhøre mannen ved 13-tiden torsdag, men via advokaten fikk vi vite at han ikke ville møte til avhør før politiet klargjorde en eventuell siktelse mot ham. Det vanlige er at vi først tar ut siktelser etter at avhørene er gjennomført. Derfor må vi understreke at siktelsen mot mannen er foreløpig, sier politiinspektør Svein Erik Krogvold i Hordaland politidistrikt til NTB.

31-åringen er siktet for medvirkning til drap og for å ha avgitt falsk forklaring til politiet. Krogvold vil ikke si om politiet tror drapet var planlagt eller ikke.

- Selv om vi klargjorde siktelsen overfor mannens advokat, dukket han ikke opp til avhøret som avtalt. Dermed er vi like langt, sier politiinspektøren.

- Underlig situasjon

Mannens forsvarer, advokat Helge Wesenberg, bekrefter overfor Bergens Tidendes nettutgave at han er blitt gjort kjent med siktelsen. Politiet vil foreløpig ikke framstille 31-åringen for varetektsfengsling.

- Vi er kommet i en meget underlig situasjon, sier Wesenberg til bt.no.

Ifølge Bergens Tidende mistenker politiet at de to brødrene var sammen om planleggingen av drapet på 59 år gamle Mentz Dankert Løtvedt.

Rullestolbrukeren ble drept i leiligheten i Åsane i Bergen natt til 6. juni i år.

(NTB)