Huuse vil nekte pedofile å dra på sexreise

Kripos-sjef Arne Huuse vil hindre seksuelle overgrep mot barn. Derfor ønsker han reiseforbud for domfelte overgripere til land som Thailand og Filippinene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I dag etterforsker Kripos straffbare handlinger som er begått, men Huuse vil gjøre mer enn bare å etterforske. Dette går fram i en rapport om seksuelle overgrep mot barn, der Huuse skriver at han ønsker å kunne benytte seg av virkemidler for å forhindre overgrep mot barn.

- I Norge i dag kan vi nekte folk å oppholde seg på bestemte steder. Dersom en person er domfelt for grovt seksuelt misbruk av barn i bestemte land, bør han også kunne nektes å dra til dette landet, sier Huuse til Dagsavisen.

Han opplyser at Kripos kan varsle det lokale politiet i det landet de mistenker at en pedofil planlegger nye overgrep. Men i forhold til land som praktiserer dødsstraff velger Kripos ikke å varsle det lokale politiet.

- Problemet blir da at denne personen risikerer dødsstraff dersom han blir pågrepet i en overgrepssituasjon. Og vi utleverer jo ikke personer til land med dødsstraff, sier Huuse.

Han ønsker seg internasjonale avtaler som sikrer at en slik person kan straffeforfølges i Norge.

- Jeg kan vanskelig tenke meg en handling som er så grov som å mishandle småbarn, utenom drap. De tar nesten livet av et barn som må fortsette å leve, sier Huuse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer