HV-soldaten avfyrte skuddet

Det var den 28 år gamle mannen som skjøt og drepte sin 26 årige ektefelle i skytetragedien i Malvik i Sør-Trøndelag fredag morgen. Mannen skjøt deretter seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter obduksjonen av de døde ved St. Olavs Hospital i Trondheim mener politiet at de har fått klarlagt hendelsesforløpet.

- Vi har fått fastslått at hun er skutt først. Han skjøt deretter seg selv. Mannen døde momentant, mens kvinnen skal ha levd en-to timer etter at hun ble skutt i hodet, opplyser lensmann Ivar Elshaug i Malvik til NTB.

Et AG 3-gevær ble brukt under skytingen. Tragedien skjedde bare to dager etter at Heimevernet sendte ut brev om at tennstempler skulle innleveres slik at HV-våpnene ble ubrukelige.

Mannen og kvinnen var alene i boligen da skuddene falt. De to hadde nettopp flyttet inn i den nybygde privatboligen.

- Vi anser i grunnen denne saken nå for få være ferdig etterforsket, konstaterer lensmann Elshaug.

I de siste årene har det skjedd en rekke drap med AG 3-gevær i Norge. Den forrige tragedien skjedde i slutten av september, da en far skjøt sin kone, sine to barn og seg selv på en hytte ved Kongsvinger.

På grunn av denne og flere andre tragiske hendelser har flertallet i forsvarskomiteen på Stortinget gått inn for å sette kammerlås på samtlige Heimevernsvåpen. Det kan ta et par år før disse er på plass. Før dette skal alle tennstemplene på våpnene inndras. Forsvaret skal sende brev til samtlige Heimevernssoldater med beskjed om å sende inn tennstemplene. Våpnene kan ikke brukes uten disse.

NTB

OPPKLART: Familietragedien i Malvik er oppklart mener politiet. Den 28 år gamle mannen skjøt først kona si, før han skjøt seg selv.