Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hva annet skal du gjøre med hvalen?

Den 30 tonn tunge hvalen fikk en uvanlig skjebne etter funnet i Skottland.

HVALFRAKT: Etter det oppsiktsvekkende funnet ble den 30 tonn tunge og 13 meter lange hvalen fraktet med lastebil til kystbyen Dunbar. Foto: SWNS / NTB SCANPIX
HVALFRAKT: Etter det oppsiktsvekkende funnet ble den 30 tonn tunge og 13 meter lange hvalen fraktet med lastebil til kystbyen Dunbar. Foto: SWNS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var lørdag at den gigantiske spermhvalen ble funnet på Portobello-stranda i Joppa, en forstad til den skotske hovedstaden Edinburgh.

Etter det oppsiktsvekkende funnet ble den 30 tonn tunge og 13 meter lange hvalen fraktet med lastebil til kystbyen Dunbar. Der skal den ulykksalige hvalen bli til landmasse.

Formann i det lokale byrådet for Dunbar, Stephen Bunyan, sier det kom som en overraskelse.

- Men hvis det skal bli til landmasse, ville jeg trodd de burde koblet inn en ekspert. Jeg har aldri hørt om noe sånt før, men jeg vil tro det stemmer. Hva annet kan du gjøre med en hval, sier Stephen Bunyan til avisa Daily Mail.

Ekspertene tror hvalen døde etter å ha blitt truffet av båtpropeller på dypt vann.

Spermhvalen er den største av tannhvalene og har bare tenner i underkjeven. Mens hannene kan bli 15-20 meter lange, kan hunnene bli 11-13 meter lange.

Hele Norges coronakart