- Hva blir det neste? At de ikke kan patruljere med menn?

Sugharan Khan (34) var den andre kvinnen med pakistansk bakgrunn i norsk politi.

IKKE FORENLIG: Sugharan Khan (34) er religiøs og muslim, men bruker ikke hijab. Hun mener hijab ikke er forenlig med jobben som politi - i hvert fall ikke ennå. Her er Khan på utdanningsmessen i Bodø. Foto: Bjørn Erik Olsen
IKKE FORENLIG: Sugharan Khan (34) er religiøs og muslim, men bruker ikke hijab. Hun mener hijab ikke er forenlig med jobben som politi - i hvert fall ikke ennå. Her er Khan på utdanningsmessen i Bodø. Foto: Bjørn Erik Olsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Norskpakistanske Sugharan Khan (34) er en av dem som har fulgt med på hijab-debatten den siste uka.

I 1997 var Khan den andre kvinnen med pakistansk minoritetsbakgrunn som kom inn på Politihøgskolen. I dag jobber hun med å øke rekrutteringen til politiet gjennom å holde foredrag og besøke skoler og utdanningsmesser.

Khan ble ikke spurt, da Politidirektoratet og politidirektør Ingelin Killengren utarbeidet innstillingen som gikk inn for hijab i politiet.

- Jeg er glad justisminister Knut Storberget også har skjønt at vi burde hatt en debatt rundt innføringen av hijab i politiet, og at vi nå får muligheten til å komme med våre meninger. Jeg synes imidlertid denne debatten kommer for tidlig, sier Khan til Dagbladet.no.

- Hva blir det neste?- Jeg er muslim og jeg er religiøs, men jeg har valgt å ikke bruke hijab, forteller hun.

Khan setter store spørsmålstegn ved om politiet er rette arbeidsplass for kvinner som velger å bruke hijab. Blant annet viser hun til at det er en utbredt praksis blant kvinner som bærer hijab, at de heller ikke vil håndhilse på menn, slik det ble vist i en reportasje på TV 2 i går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer