Klitsjko langer ut mot Tyskland:

- Hva blir det neste, puter?

Tidligere verdensmester i boksing, borgermester Vitalij Klitsjko i Kiev, kaller Tysklands støtte til Ukraina for «en vits». Tyske myndigheter nekter å sende våpen til Ukraina, og har i stedet sendt 5000 hjelmer.

BORGERMESTER: Den tidligere verdensmesteren i boksing, Vitalij Klitsjko (50), er nå borgermester i den ukrainske hovedstaden Kiev. - Som soldat sverget jeg en gang å forsvare mitt land, og jeg er nå klar for å kjempe for det, sier han. Foto: Ukrinform/Shutterstock/NTB
BORGERMESTER: Den tidligere verdensmesteren i boksing, Vitalij Klitsjko (50), er nå borgermester i den ukrainske hovedstaden Kiev. - Som soldat sverget jeg en gang å forsvare mitt land, og jeg er nå klar for å kjempe for det, sier han. Foto: Ukrinform/Shutterstock/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For niende år på rad er den tidligere verdensmesteren i tungvektsboksing, Vitalij Klitsjko (50), borgermester i den ukrainske hovedstaden Kiev.

I takt med den stadig mer anspente konflikten mellom Russland og Ukraina, har 50-åringen nå selv deltatt i militære øvelser med ukrainske styrker.

Den tidligere bokseren sier at han «ser på Putin og Russland som en koldbrann, som rammer Europa», skriver The Telegraph.

- Klar for å kjempe

I en kommentar i tyske Bild skriver Klitsjko at han personlig er klar for å kjempe for fedrelandet.

- Som soldat sverget jeg en gang å forsvare landet mitt, og jeg er nå klar for å kjempe for det, skriver han.

Videre skriver borgermesteren at de «i hele landet forbereder seg på at Russlands president Vladimir Putin kan gi en krigsordre og at russiske tropper vil angripe Ukraina, som i 2014».

Russland har de siste månedene bygd opp en styrke på rundt 100 000 soldater nær grensa til Ukraina, og Klitschko frykter en væpnet konflikt. Han omtaler den som en trussel uten sidestykke.

- I min hjemby Kiev forbereder vi oss på en mulig nødssituasjon, og som borgermester organiserer jeg beskyttelse av de sivile. Vi har intensivert arbeidet med rekruttering og opplæring av reservestyrker, skriver Klitsjko.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer