Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hva? Det er fantastisk!

Denne mannen har ikke hatt mye å juble for i det siste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mike Huckabee ligger i utgangspunktet ikke an til å vinne en eneste viktig delstat under supertirsdagen, men i denne løpske berg- og dalbanen av et nominasjonsvalg skal man aldri si aldri.

Da et av de aller første valgene ble avholdt i dag, i Vest-Virginia, stakk Huckabee av med alle republikanernes delegater. Men 18 delegater er forsvinnende få i et rotterace der vinneren trenger 1191 delegater for å vinne nominasjonen, og Huckabee hadde bare 40 delegater fra før.

Seieren i Vest-Virginia kom overraskende, men ikke fordi et flertall av velgerne der har lagt sin elsk på babtistpresten og eks-guvernøren fra Arkansas. Årsaken var trolig at John McCains tilhengere rett og slett hater, eller i hvert fall misliker, Mitt Romney.

Romney ledet etter første avstemningsrunde, men da McCain lå an til å komme på tredjeplass, gikk de aller fleste av hans velgere over til Huckabee-leiren i den avgjørende runden.

Da kunne Huckabees valgkampleder ringe sin sjef og overbringe svært uventet nytt.

- Sitter du godt? Jeg har nyheter til deg fra Vest-Virginia, sa Chip Saltman ifølge ABC News.

- Du vant bare med noen få stemmer, spøkte han.

- Vent - sa du at jeg vant med noen få stemmer? Det er fantastiske nyheter!, svarte Huckabee.

KAN FÅ NÅDESTØTET: Mike Huckabee vant Vest-Virginia bare fordi han fikk hjelp fra taktiske McCain-tilhengere, og kan neppe vente seg mange seiersmeldinger i natt. Foto: Danny Johnston / AP
KAN FÅ NÅDESTØTET: Mike Huckabee vant Vest-Virginia bare fordi han fikk hjelp fra taktiske McCain-tilhengere, og kan neppe vente seg mange seiersmeldinger i natt. Foto: Danny Johnston / AP Vis mer

Mitt Romneys stab var på sin side svært gretten etter det spesielle utfallet, som preget nyhetsbildet i USA i timevis fordi resultatet kom så tidlig på kvelden.

- Uheldigvis er dette hvordan senator McCains Washington-fakter ser ut. Han lagde en avtale på bakrommet med skatt-og-forbruk-kandidaten som han trodde lå best an til å stoppe Romneys kampanje for konservativ endring, sa Romneys valgkampsjef Beth Myers til ABC News.

Hvis meningsmålingene stemmer - og det skal man ikke ta for gitt i denne valgkampen - kommer John McCain til å ta storeslem i de aller fleste statene i natt.

Om det blir resultatet kan han gjøre det svært vanskelig for Mitt Romney (og Huckabee) å i det hele tatt fortsette løpet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media