Hva driver Trumps detektiver med?

Donald Trump har sendt detektiver til Hawaii for å finne ut om Obama er født der eller ikke. AP klarte det på kort tid.

VIL SPARKE OBAMA:  Donald Trump er ikke nådig i karakteristikken av Barack Obama, men møter sterk motstand fra flere etablerte repulikanere når han nører opp under birther-konspirasjonen. Foto: REUTERS/Joe Skipper    (UNITED STATES - Tags: POLITICS ELECTIONS BUSINESS)
VIL SPARKE OBAMA: Donald Trump er ikke nådig i karakteristikken av Barack Obama, men møter sterk motstand fra flere etablerte repulikanere når han nører opp under birther-konspirasjonen. Foto: REUTERS/Joe Skipper (UNITED STATES - Tags: POLITICS ELECTIONS BUSINESS) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Debatten om hvorvidt president Barack Obama er født i Hawaii eller ikke, kommer til stadighet opp. Grunnen til at det i det hele tatt har noe å si, er at man ikke kan bli president i USA hvis man ikke er født i landet.

Skeptikerne til at Obama er født i USA, de som går under navnet «birthers», mener han er født i Kenya, farens hjemland, eller Indonesia, der han tilbrakte flere år som barn.

Det kunne en periode virke som om saken var lagt død, og at bare de mest ekstreme fortsatt hevdet at Obama var født et annet sted, og dermed uskikket som president. Men Donald Trump har kastet bensin på «birtherbålet». Eiendomsmagnaten, som vurderer å stille som republikansk presidentkandidat, har flere ganger flørtet med teorien om at presidenten har et annet fødeland.

Trump har endog sendt privatdetektiver til Hawaii, og hevdet at han er blitt sjokkert over hva de finner. Han har imidlertid ikke ønsket å kommentere hva funnene er riktig ennå.

Har ikke sett Trumps folk Nyhetsbyrået AP var også ute på detektivjakt, og skriver: «Glemt bort i granskingen av president Barack Obamas fødselspapirer, er det faktum at hvem som helst kan gå inn på et vital records-kontor i Hawaii, vente i kø bak par som vil gifte seg og åpne en babyblå dokumentmappe som inneholder grunnleggende informasjon om fødselen hans».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer