Corona

- Hva er det de venter på?

Regjeringen innfører ikke strengere nasjonale tiltak nå, men varsler en omfattende innstramming dersom smitten ikke går ned. Ekspertene lurer på hva de venter på.

NYE TILTAK: Statsminister Erna Solberg varsler kraftige innstramminger dersom smittetrykket ikke synker. Video: Stortinget Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Hva er det de venter på? Å tro at de gjeldende tiltakene skal få R under 1, blir litt som å tro på mirakler. De vil måtte gjennomføre dette på et eller annet tidspunkt. Det er billigere å gjøre det nå enn seinere. Så jeg forstår ikke helt denne beslutningen.

Det sier Dag Svanæs, professor i informatikk ved NTNU, til Dagbladet.

Tirsdag redegjorde statsminister Erna Solberg (H) for coronasituasjonen overfor Stortinget. Hun varslet at regjeringen vil innføre kraftige tiltak dersom smittetrykket ikke synker. Foreløpig vil imidlertid regjeringen se an virkningen av lokale tiltak.

- Å se det an nå, når vi har den opplagt raskt stigende smitten, er kort og godt en risikabel strategi, sier Steinar Westin, professor i sosialmedisin ved NTNU, til Dagbladet.

Westin og Svanæs får støtte fra lege Gunnar Hasle ved Reiseklinikken.

- Jeg skjønner ikke hva de venter på. Hvis vi ikke innfører nye tiltak, er det ganske sikkert at smitten bare vil fortsette å øke. Hadde det vært opp til meg, hadde vi innført strengere tiltak i dag. De tiltakene vi har er åpenbart ikke nok til å holde R under 1, sier Hasle til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer