Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hva er det egentlig Ap mener?

Siv Jensen oppgitt over at Jagland og Kolberg krangler om radikal islam.

IKKE LENGER SÅ HJERTELIG: Stortingspresident Thorbjørn Jagland (t.v.) kritiserer Aps partisekretær Martin Kolberg for å blande altfor mye sammen og kalle det radikal islam. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix
IKKE LENGER SÅ HJERTELIG: Stortingspresident Thorbjørn Jagland (t.v.) kritiserer Aps partisekretær Martin Kolberg for å blande altfor mye sammen og kalle det radikal islam. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Frp-leder Siv Jensen mener Arbeiderpartiet nå må komme med en avklaring om hva de står for i integrereringspolitikken.

I dag ble det kjent i Dagbladet at Jens Stoltenberg innkalte til hastemøte i går kveld etter at partisekretær Martin Kolberg og stortingspresident Thorbjørn Jagland de siste dagene har kranglet i full offentlighet om Aps syn på om det fins radikal islam i Norge.

- Hva er det egentlig de holder på med? Enten driver Arbeiderpartiet med en pinlig dobbeltkommunikasjon som i så fall er dårlig politisk håndverk. Eller er det full uenighet, der de rett og slett ikke aner hva de skal mene om dette vanskelige spørsmålet, sier Siv Jensen til Dagbladet.

Hun mener velgerne har all mulig grunn til å bli forvirret.
- Det er bare en som kan bidra til å klargjøre Ap's standpunkt, det er partileder Jens Stoltenberg. Mange av oss vil sette pris på at han kommer på banen, sier Frp-sjefen.

Jensen og Kolberg
Siv Jensen mener radikal islam viser seg i dagliglivet i Norge.

- Politiets sikkerhetstjeneste har for lengst bekreftet at vi har radikal islamisme i Norge. Det er ikke slik at det nødvendigvis kommer til uttrykk i terrorhandlinger. Men det viser seg i hverdagen i systematisk undertrykkelse av kvinner, i form av kjønnslemlestelse, tvangsekteskap og ved at kvinner holdes borte fra samfunnsliv og arbeidsliv, bare fordi de er kvinner.

Martin Kolbergs uttalelser er slående like:

- Med radikal islam mener jeg små, men tydelige grupper som er totalitære og udemokratiske, voldsoppofrende og kvinneundertrykkende. Politiets sikkerhetstjeneste sier det finnes slike grupperinger i Norge, og at de til en viss grad ekspanderer. Dette er krefter vi i Arbeiderpartiet tar kraftig avstand fra.

- Men det finnes også andre ekstremistiske utslag enn radikal islam, som for eksempel kjønnslemlestelse og tvangsekteskap. Den som ikke mener dette er ekstreme handlinger, får rekke opp hånden, sa Kolberg til NTB.

- Blander alt i ei gryte
Stortingspresident Thorbjørn Jaglands utspill mot egen partiledelse ble framført under en religionsdebatt i regi av NRK og Aftenposten på Litteraturhuset i Oslo mandag kveld.

- Hvorfor har regjeringen Stoltenberg hatt så store problemer med spørsmål knyttet til religion og tro, spurte NRKs debattleder Ellen Wesche Guttormsen.

- Først og fremst fordi man ikke har tenkt ordentlig gjennom saken. Det er jo ofte det som er grunnen til at man trår feil, svarte Jagland til applaus fra salen.

- Men snakker du ikke med ham, spurte debattlederen.

- Jo, men dette her er ting man nå må håndtere innenfor en ny virkelighet i vårt samfunn. Og det er ofte litt vanskelig.

- Hva tenker du om partisekretær Martin Kolbergs uttalelse om å bekjempe radikal islam i Norge, var den nødvendig, fulgte debattlederen opp.

- Man har ikke engang klart for seg hva radikal islamisme er. Man eksemplifiserer med hijab og kjønnslemlestelse av kvinner, slår det opp i ei gryte og kaller det radikal islam. Slik skapes et fiendebilde av islam. Et bestemt politisk parti har jo sagt at det er en fare i Norge. Så blir det slik til slutt at også det statsbærende partiet må kaste seg på, men klarer ikke å stokke ordene, sa Jagland.

Og la til:
- Det finnes ingen trussel fra islam i Norge, men det er fullt mulig å oppkonstruere en trussel på grunn av det man ser ute i verden. Det er all mulig grunn til å bekjempe radikal islam, men den finnes ikke i Norge. Man politiserer for å skape politisk gevinst og skaper en frykt som ikke er reell. Da må jeg si jeg reagerer, sa Thorbjørn Jagland.

Siv Jensen mener Thorbjørn Jagland unnlater å være stortingsrepresentant for kvinner med minoritetsbakgrunn.

- Stortingspresidenten framstår både naiv og blåøyd. Det er oppsiktsvekkende kunnskapsløst å bagatellisere. Disse kvinnene må føle Jaglands uttalelser som et slag i ansiktet. Det har nok blitt mye kanapeer og litt lite feltarbeid for stortingspresidenten i det siste, sier Jensen.

ENIG MED KOLBERG: Martin Kolbergs uttalelser om radikal islam i Norge er bemerkelsesverdig likt hva Frp-leder Siv Jensen har uttalt. Foto: Scanpix
ENIG MED KOLBERG: Martin Kolbergs uttalelser om radikal islam i Norge er bemerkelsesverdig likt hva Frp-leder Siv Jensen har uttalt. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling