Hva er det med oss nordmenn?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeg har tenkt mye de siste to ukene etter hendelsen i Sofienbergparken.

I en og en halv uke raste debatten i media. Mange kom med synspunkter etter leserinnlegg eller nyhetsoppslag. Det som sjokkerer meg er den holdningen mange nordmenn ofte har overfor etniske minioriteter.

Det er helt legitimit å fordømme en hel gruppe, eks afrikanere eller somaliere, som kriminelle vodltektsforbrytere, narkomane pushere eller kvinneundertrykkere. Det verste av alt er at mange mener siden han er somaliere eller afrikaner, så var det greit at ambulansetjenesten tok sine forhåndsregler. Det var greit å kalle ham svin og tulling, fordi han uheldigvis ikke hadde kontroll over kroppslige funksjoner.

Mange reagerer også på Kohinoor og andre vitner når de mener at dette var en rasistisk handling. Nordmenn mener at dette er stempling, forhåndsdømming og at «svin» og «tulling» ikke er rasistiske ord. Hallo! Man trenger ikke bruke ord for å være rasistisk!

Hvis man forskjellsbehandler en person utfra rase/ hudfarge, da er det helt klart rasisme. Jeg vil heller ikke stemple en hel gruppe av ansatte innenfor ambulansetjenesten.

For det er ikke som gruppe man skal bli vurdert, men som et individ. 

Til slutt: Det fins så mye rasisme i det norske samfunnert at som sykepleieren som var vitne til hendelsen sa «Dette er bare toppen av et isfjell» Vi trenger helt klart en undersøkelse i det offentlige med henblikk på rasisme, forskjellsbehandling og trakassering.