Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hva er det Norge driver med?

Ordfører i Sunndal, Ståle Refstie, mener hans eget parti, Arbeiderpartiet, må si tydeligere ifra om at behandlingen av flyktninger i Finnmark er uakseptabel.

ETTERLYSER KLAR TALE: Ordfører i Sunndal Ståle Refstie (Ap) mener behandlingen av flyktningene i Finnmark er unorsk og usolidarisk, og etterlyser klarere tale fra sitt eget parti. 
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
ETTERLYSER KLAR TALE: Ordfører i Sunndal Ståle Refstie (Ap) mener behandlingen av flyktningene i Finnmark er unorsk og usolidarisk, og etterlyser klarere tale fra sitt eget parti. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ordføreren i Sunndal på Nordmøre luftet frustrasjonen på Facebook torsdag kveld:

«Hva er det Norge driver med? Sender asylsøkere over grensa til Russland midtvinters i -30 grader. Kutter underholdet til asylsøkere med 20% til 78 kroner dagen. Reduserer norskopplæringen for asylsøkere med 20% til 175 timer. Til folk som sannsynligvis skal bli i Norge. Strammer inn Utlendingsloven så det blir vanskeligere for flyktninger å lære norsk, kvalifisere seg og komme i samfunnsnyttig arbeid. Så det blir vanskeligere for flyktninger å få familiegjenforening, slik at flere kvinner og barn tvinges ut på flukt, eller blir sittende fast i flyktningleirer og krigsområder. Dette kalles streng innvandringspolitikk. Jeg tviler på at den er rettferdig. Human er den iallfall ikke. Nå må alle som misliker denne unorske og usolidariske behandlingen av flyktninger si klart og tydelig ifra. Det gjelder ikke minst mitt eget parti - ?#?Arbeiderpartiet?. Nok er nok!»

- Motvirker integrering Sunndal kommune, med sine 7000 innbyggere har tatt sin skjerv i flyktningekrisa. Ifølge ordføreren har de bosatt rundt 750 asylsøkere de siste åra.

I november opplevde de i kommunen at en 17 år gammel jente som bodde ved Sunndal asylmottak ble kivstukket og drept.

- Engasjementet mitt kommer ikke først og fremst på grunn av det som skjer i Finnmark. Vi har jobbet aktivt med flyktninger i mange år. Vi vet hva dette handler om, sier Refstie til Dagbladet.

- Det må gå an å ha to tanker i hodet på en gang. En ting er at man jobber med å begrense antallet som kommer, men vi må jo samtidig jobbe for å kvalifisere de som skal bli. At de lærer norsk. Mange av de vedtakene som nå er fattet virker mot god integrering og kvalifisering til arbeidslivet, sier Refstie.

Må være tydeligere - Vi er alle berørt av det som skjer i Finnmark, alle de som sendes over grensa i minus 30 grader. Da begynner du å lure på hva som skjer i Norge. Dette er ikke i tråd med vår solidariske tradisjon.

Refstie er smertelig klar over at hans eget parti, Arbeiderpartiet, stiller seg bak det asylforliket som ligger til grunn for dagens politikk.

- Det å samle seg om brede kompromisser i krisetider er et adelsmerke for norsk politikk. Jeg har ingen problemer med det. Men mitt eget parti må være tydelige på at vi skal ha fullt trykk på integrering, sier Refstie.

- Vi må være tydeligere. Invandringspolitikken skal være streng og rettferdig, javel, men den skal også være human. Vi må si i fra at dette går for fort, det går for langt, og dette er ikke bra.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media