Hva er det siste vi angrer på?

Det er slett ikke det materalistiske som betyr noe når siste regning skal gjøres opp.

For døden:  Når pasienter ligger for døden deler de ofte sine tanker om livet med sykepleiere eller prester. Mange angrer, men kanskje ikke på de tingene folk flest tenker over mens de ennå er friske og raske. Foto: Colourbox.
For døden: Når pasienter ligger for døden deler de ofte sine tanker om livet med sykepleiere eller prester. Mange angrer, men kanskje ikke på de tingene folk flest tenker over mens de ennå er friske og raske. Foto: Colourbox. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Vi kommer ikke unna det. En dag skal vi dø. Så er det så klart delte meninger om hva som er best: En kjapp død, eller tid til å slutte fred med Skaperen.

Den australske sykepleieren Bronnie Ware har i flere år arbeidet med dem som ligger for døden. I boks form har hun samlet sammen de fem tingene flest angrer på når de altså ligger der på dødsleiet, skriver The Guardian.

Og det er slett ikke materalismen eller de kjappe gledene folk flest tenker på i de siste stunder av sin jordlige eksistens.

Mot Ware trekker fram følgende som nummer 1:

«Jeg skulle ønske jeg hadde mot til å leve et liv mer sant mot meg selv, ikke livet andre ventet av meg.»

- Når folk innser at livet nesten er over, og ser tilbake på det, er det lett å se hvor mange drømmer som aldri er oppfyllt, sier Ware.

Nummer to på lista, og mest vanlig blant menn, var: «Jeg skulle ønske jeg ikke hadde jobbet så hardt».

- Begge disser kjenner jeg godt igjen, sier Ingun Fossland, sykehusprest ved Universitetssykehuset Nord Norge, til Dagbladet.

- Det om å jobbe så hardt handler vel mer om å være for mye på jobb. Det aner meg at det er en økende erkjennelse hos flere. De ser at jobben kanskje fikk for stor plass i livet, og at familie og venner fikk for lite plass, sier Fossland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer