Hva er det som reflekteres fra patriarkens nakne håndledd?

Den russisk-ortodokse kirke beklager nå det pinlige bildejukset.

AVSLØRT: I bordplata skinner det fra patriark Kirills nakne håndledd. Russiske bloggere har avslørt at Den russisk-ortodokse kirke manipulerte bort lederens luksusur til en verdi av 172.000 kroner. Foto: patriarchia.ru
AVSLØRT: I bordplata skinner det fra patriark Kirills nakne håndledd. Russiske bloggere har avslørt at Den russisk-ortodokse kirke manipulerte bort lederens luksusur til en verdi av 172.000 kroner. Foto: patriarchia.ru Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den russisk-ortodokse kirke beklager nå det photoshopmanipulerte bildet fra 2009 av deres leder patriark Kirill som ble lagt ut på kirkens hjemmeside, melder BBC.

Luksusklokke På bildet sitter patriarken med sine to nakne håndledd plassert på et blankpolert bord. Men det er noe som skurrer. Nedenfor kirkelederens venstre hånd reflekteres noe skinnende i bordplata. Men på håndleddet er det absolutt ingen ting som kan kaste glans.

Patriark Kirill kan takke russiske bloggere for den offentlige botsgangen han nå må utholde. Bloggerne avslørte at kirken hadde airbrushet ut ei luksusklokke i gull fra patriarkens håndledd. Uret var av merket Breguet og har en prislapp på svimlende 172.000 kroner.

Juksebildet av kirkelederen går nå verden rundt. 

Jakter skyldige Patriarkatet i Den russisk-ortodokse kirke uttaler nå at bildemanipulasjonen vil bli etterforsket og «de skyldige vil bli straffet».

- Vi motsetter oss av prinsipp enhver bruk av fotoredigeringsverktøy for å endre bilder, heter det i en uttalelse fra patriark Kirills pressetjeneste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer