Hva er det som reflekteres fra patriarkens nakne håndledd?

Den russisk-ortodokse kirke beklager nå det pinlige bildejukset.

AVSLØRT: I bordplata skinner det fra patriark Kirills nakne håndledd. Russiske bloggere har avslørt at Den russisk-ortodokse kirke manipulerte bort lederens luksusur til en verdi av 172.000 kroner. Foto: patriarchia.ru
AVSLØRT: I bordplata skinner det fra patriark Kirills nakne håndledd. Russiske bloggere har avslørt at Den russisk-ortodokse kirke manipulerte bort lederens luksusur til en verdi av 172.000 kroner. Foto: patriarchia.ruVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den russisk-ortodokse kirke beklager nå det photoshopmanipulerte bildet fra 2009 av deres leder patriark Kirill som ble lagt ut på kirkens hjemmeside, melder BBC.

Luksusklokke På bildet sitter patriarken med sine to nakne håndledd plassert på et blankpolert bord. Men det er noe som skurrer. Nedenfor kirkelederens venstre hånd reflekteres noe skinnende i bordplata. Men på håndleddet er det absolutt ingen ting som kan kaste glans.

Patriark Kirill kan takke russiske bloggere for den offentlige botsgangen han nå må utholde. Bloggerne avslørte at kirken hadde airbrushet ut ei luksusklokke i gull fra patriarkens håndledd. Uret var av merket Breguet og har en prislapp på svimlende 172.000 kroner.

Juksebildet av kirkelederen går nå verden rundt. 

Jakter skyldige Patriarkatet i Den russisk-ortodokse kirke uttaler nå at bildemanipulasjonen vil bli etterforsket og «de skyldige vil bli straffet».

- Vi motsetter oss av prinsipp enhver bruk av fotoredigeringsverktøy for å endre bilder, heter det i en uttalelse fra patriark Kirills pressetjeneste.

Ifølge ABC News ble det omtalte bildet tatt under et møte patriark Kirill hadde med den russiske justisministeren Alexander Konovalov 3. juli 2009. Den photoshoppede versjonen av bildet dukket nylig opp på kirkens hjemmeside.

- Det vil bli en grundig etterforskning for å finne ut av hvorfor det ble gjort et grovt brudd på våre interne etiske normer i denne saken. De skyldige vil bli straffet, lover patriarkens verbale våpendragere.

Fjernet bilde Etter opphetet debatt i den russiske bloggosfæren, fjernet først Patriarkatet det forstørrede bildet fra sin hjemmeside. Nå er juksebildet fjernet totalt.

Patriarkatet hevder nå at originalbildet er tilbake i arkivet.

På et bilde tatt i fenruar i år, under et møte mellom patriark Kirill og president Vladimir Putin, bærer Kirill den eksklusive Breguet-klokka.

SJEKK DEN KLOKKA! Under et møte med president Vladimir Putin, den gang russisk statsminister, i februar i år, bar patriark Kirill Breguet-uret til svimlende 172.000 kroner. Foto:   AFP/ RIA-NOVOSTI/ YANA LAPIKOVA
SJEKK DEN KLOKKA! Under et møte med president Vladimir Putin, den gang russisk statsminister, i februar i år, bar patriark Kirill Breguet-uret til svimlende 172.000 kroner. Foto: AFP/ RIA-NOVOSTI/ YANA LAPIKOVA Vis mer