Hva er dette?

- Vi trodde det var et stort hvitt laken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mange av innbyggerne i kenyanske Busara fikk i dag oppleve noe helt nytt og spennende. Etter at landsbyen ble målet for en haglskur kunne innbyggerne oppleve snø for første gang, skriver Reuters.

- Vi trodde det var et stort hvitt laken som hadde lagt seg på bakken, så vi bestemte oss for å se dette med egne øyne. Vi trodde at det var Jesus som hadde kommet tilbake, forteller en av innbyggerne til Reuters.

Haglskurer er vanlig i enkelte deler av Kenya, men det er svært sjelden at det skjer i Busara. Innbyggerne brukte snøen for det den var verdt. Noen hadde snøballkrig, mens andre smakte på snøen som la seg over en hel åsside ved landsbyen.

- Dette er veldig tøft faktisk, vi har aldri sett noe lignende før. Vi liker isen så godt fordi sola er varm, og når du tar på isen er det veldig behagelig, forklarer Simon Kimani.

Kenyas meteorologiske institutt forklarer at tirsdagens storm skyldes konvergens av kalde luftstrømmer fra det indiske hav mot varme luftstrømmer fra Kongo.

Da haglet traff bakken smeltet de sammen til et stort isflak. Til vanlig er det kun et sted i solfylte Kenya hvor det er snø, nemlig på toppen av landets høyeste fjell, 5 199 meter høye Mount Kenya.