KLASSIKER: Kanskje tida er inne for at Prince lager en oppfølger til Bangles- klassikeren Manic Monday? Hva med Terrible Tuesday? Foto: Scanpix
KLASSIKER: Kanskje tida er inne for at Prince lager en oppfølger til Bangles- klassikeren Manic Monday? Hva med Terrible Tuesday? Foto: ScanpixVis mer

Hva er din verste dag?

Synes du mandagene er vonde? Tirsdagene er enda røffere, viser en britisk undersøkelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| LONDON (Dagbladet): Forskere ved London School of Economics har loggført stemningen til 22.000 mennesker hver dag i to måneder ved bruk av en iPhone-applikasjon de har døpt Mappiness.

Opplysningene ble samlet inn ved å sende ut hastemeldinger til deltakerne to ganger om dagen, der de ble spurt hvem de var sammen med, hva de gjorde og hvordan de hadde det.
 

Lørdag best Ikke uventet er lørdagen ukas beste dag, tett fulgt av søndagen.
«I Don?t Like Mondays», synger Bob Geldof og Boomtown Rats, i tråd med myten om at mandagen er ukas klart verste dag å våkne opp til.

Men i følge undersøkelsen er altså tirsdagen enda vanskeligere å forholde seg til.  

- På mandagen har helga ikke helt opphørt, mens på tirsdag er folk fullt i gang med ei ny arbeidsuke uten ennå å ha neste helg i sikte, sier Georg MacKerron ved London School of Economics til Daily Mail.
    Lykkelig ved havet Ved hjelp av satellittnavigasjon loggførte forskerne også deltakernes nøyaktige geografiske posisjon, for å finne ut hvilke områder av Storbritannia det bor flest lykkelige. Kystbyene topper lista, med Bournemouth aller øverst.

Langt mindre lystbetont er livet til folk som bor i London, samt i Slough, der den britiske komiserien The Office, med den gale kontorsjefen Ricky Gervais i hovedrollen, utspilles.