Hva er ditt sterkeste 22. juli-minne?

Del det under hashtagen #viglemmeraldri.

#VIGLEMMERLADRI: Del ditt sterkeste minne fra 22. juli med hashtaggen #viglemmeraldri.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
#VIGLEMMERLADRI: Del ditt sterkeste minne fra 22. juli med hashtaggen #viglemmeraldri. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hva er ditt sterkeste minne fra terroren som rammet Norge 22. juli for tre år siden?

Del det på sosiale medier med hashtaggen #viglemmeraldri, eller som kommentar i Dagbladets livestudio.

Vårt sterkeste minne Flere av de sentrale aktørene den skjebnesvangre dagen har delt sine sterkeste inntrykk i dagens utgave av Dagbladet. Blant annet forteller Line Benedikte Nersnæs, som jobbet i Justisdepartementet da bomben gikk av i Regjeringskvartalet, om hvordan hun ble hjulpet ut av en kollega.

- Da det smalt fikk jeg deler av vinduskarmen over meg, og hadde en pinne stående ut av hodet da vi gikk ut av bygget. Jeg var ikke klar over dette selv, men klaget over at jeg hadde vondt i hodet til kollegaen min som jeg tok følge med ut av bygget. Den roen han viste, er nok blant de sterkeste minnene fra denne dagen, sier hun til Dagbladet.

- Han sa «du har noe i hodet, men det skal vi ordne». Det var også veldig sterkt å gå ned trappa i høyblokka, og skjønne at det ikke var vegger igjen. Alt var borte. Det så ut som taket skulle falle over oss. Men det var nok da vi kom ned og ut at det virkelig gikk opp for oss hva som hadde skjedd. Der så vi mennesker som var alvorlig skadet. Det var skrekkelig, sier hun videre.

- Alle var tapre Khamshajiny Gunaratam (Ap) var sentralstyremedlem i AUF og var på utøya 22. juli.

- Det at alle hjalp alle, her er det snakk om ungdommer i aldersgruppen 13 til kanskje 30 år. Men også blant de yngste prøvde alle hele tida å videreformidle det de hadde av informasjon, hvor man kunne løpe og ikke løpe. Noen mistet også livet fordi de hjalp andre, men alle var tapre den dagen, og alle hjalp hverandre, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer