- Hva er galt med å være sexobjekt?

Debatten rundt kjendisjenter som stiller lettkledde på bilder, har ikke noe med likestilling å gjøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det sier Elisabeth Sagevik (30), Øyvind Ludt (26), Bente Sjo (28) og Jørgen Schiøtt (31).

I Dagbladet fredag hevdet likestillingsdirektør Mona Larsen-Asp at kjendisjenter ødelegger for likestillingskampen i Norge når de lar seg avbilde halvnakne.

- Dette har lite med likestilling å gjøre, og det er ikke her likestillingskampen må kjempes i dag. Det har mer med debatten rundt kroppsfiksering å gjøre, og den gjelder begge kjønn, mener Ludt.

- Ikke negativt

Kameraten Jørgen Schiøtt er enig: - Jeg synes det er diskriminerende at det skal være nedverdigende for kvinner å la seg avbilde lettkledd. Det har aldri vært noe negativt knyttet til at menn kler av seg, mener han.

- Det er ikke verre at idrettskvinner kler av seg enn at brannmenn fra Briskeby kler av seg og lager kalender, mener Sjo (28).

- Og hva er det som er galt med å være et sexobjekt? spør Sagevik.

Professor i sosiologi Gunn E. Birkelund ved Universitetet i Oslo mener mye av årsaken til debatten om de lettkledde toppidrettsutøverne ligger i et generasjonsskille i kvinnesaken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer