- Hva er galt med å være sexobjekt?

Debatten rundt kjendisjenter som stiller lettkledde på bilder, har ikke noe med likestilling å gjøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det sier Elisabeth Sagevik (30), Øyvind Ludt (26), Bente Sjo (28) og Jørgen Schiøtt (31).

I Dagbladet fredag hevdet likestillingsdirektør Mona Larsen-Asp at kjendisjenter ødelegger for likestillingskampen i Norge når de lar seg avbilde halvnakne.

- Dette har lite med likestilling å gjøre, og det er ikke her likestillingskampen må kjempes i dag. Det har mer med debatten rundt kroppsfiksering å gjøre, og den gjelder begge kjønn, mener Ludt.

- Ikke negativt

Kameraten Jørgen Schiøtt er enig: - Jeg synes det er diskriminerende at det skal være nedverdigende for kvinner å la seg avbilde lettkledd. Det har aldri vært noe negativt knyttet til at menn kler av seg, mener han.

- Det er ikke verre at idrettskvinner kler av seg enn at brannmenn fra Briskeby kler av seg og lager kalender, mener Sjo (28).

- Og hva er det som er galt med å være et sexobjekt? spør Sagevik.

Professor i sosiologi Gunn E. Birkelund ved Universitetet i Oslo mener mye av årsaken til debatten om de lettkledde toppidrettsutøverne ligger i et generasjonsskille i kvinnesaken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.