Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hva er omvendt rasisme

Hva er omvendt rasisme? Kaller man smaken av sitron for omvendt søt?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvordan ble uttrykket omvendt rasisme til? Er rasisme forbeholdt mennesker med mer eller mindre hvit hudtone? Noman Mubashir har fått kritikk i det siste grunnet hans syn på Dagsrevyens «blendahvite» dekning av drapet på Bhutto.

Hans forsvar er at han selv kaller seg «sjokoladebrun» og «brownie» og at «blendahvit» er et humoristisk uttrykk. Hvordan hadde reaksjonene vært hvis noen blendahvite NRK-medarbeidere hadde brukt «sjokoladebrun» i et innlegg om hans arbeid? Hadde det blitt sett på som humoristisk?

Det hadde selvfølgelig vært delte meninger.

Personlig er jeg ganske lei av å håndtere uttrykk som kan finnes støtende med silkehansker, så jeg er glad for at Mubashir har et avslappet forhold til å kalle Dagsrevyen «blendahvit». Det er mulig Mubashir som en kjent og populær representant for NRK, og deres arbeid for å fjerne fordommer, bør vite bedre.

Som hentydet er det helt greit for undertegnende om Mubashirs utspill kan lette litt på den overdrevent politisk korrekte bruken av raserelaterte uttrykk i samfunnet.

Uansett er det ikke Mubashirs utspill som får meg til å ta til å reagere skriftlig på en nettdebatt, men derimot bruken av «omvendt rasisme». Rasisme er rasisme. Kaller man smaken av sitron for omvendt søt? Kanskje man bør begynne med det og? Det er jo tross alt mange sure og bitre mennesker i verden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media