Hva gikk galt?

Ekspertene tror verken sterk vind eller lynnedslag var grunnen til flyulykken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etterforskerne vet så langt ikke hva som er årsaken til at Air France-flyet med 309 personer om bord kjørte av rullebanen utenfor Toronto, Canada på tirsdag.

Det har tidligere vært spekulert over om den sterke vinden kan ha ført til ulykken, men ekspertene sier at de verken tror vind eller et lynnedslag er årsaken.

De foreløpige testene tyder heller ikke på at det ikke var noe galt med flyet under landing.

Svært rutinerte

En annen teori er at ulykken skyldes menneskelig svikt, men både kapteinen og co-piloten var svært rutinerte, med henholdsvis 15000 timer og 10700 timer i lufta.

Kapteinen ligger fortsatt på sykehus med ryggskader, og har ikke vært i stand til å forklare seg. Etterforskerne har sagt at de kommer til å snakke med co-piloten først.

De har også sikret seg flyets ferdskriver og taleregistrator, som er sendt til analyse i Quebec.

I tillegg håper de at passasjerene kan komme med opplysninger som fører dem nærmere løsning. Men det er uklart når de kan si hvorfor flight 358 fra Paris havnet 200 meter utenfor rullebanen.

Hva gikk galt?

Roser besetningen

Rundt ti passasjerer ligger fortsatt på sykehus, de fleste med bruddskader.

Ingen av dem er livstruende skadd.

Besetningen på flyet får ros for måten de håndterte ulykken på. Tre fjerdedeler av passasjerene var evakuert innen utrykningskjøretøyene var framme ved flykroppen 52 sekunder etter ulykken.

Alle var ute av flyet etter to minutter.

UTBRENT: Alle de 309 personene om bord i flyet overlevde.