Hva gjør Chelsea-eieren i Porsgrunn?

Yachten til Roman Abramovitsj til kai på Herøya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Forbausede øyenvitner fikk et høyst uvanlig syn da de stakk hodet ut i snøværet over Frierfjorden i ettermiddag:

Luksusyachten "Pelorus" til den russiske oljemilliardæren og Chelsea-eier Roman Abramovitsj inn fjorden med stø kurs for Porsgrunn og Skien. "Pelorus" er  verdens 11. største  yacht, og sjefen sjøk pleier å være med.

Ett av unntakene var da Chelsea-spillerne Frank Lampard og John Terry fikk låne lukssyachten i to uker som takk for innsatsen i 2005/06-sesongen.

- Det kan umulig ha noe med påskeværet å gjøre, snarere tvert i mot, sier et undrende vitne på Stathelle til Dagbladet.no. For det er ingen tvil om at det er den 115 meter lange yachten til Chelsea-sjefen det dreier seg om - båten som kostet nærmere en milliard kroner  da den kom ny fra verftet i Tyskland i 2003.

Kystverkets losliste  bringer mysteriet et lite skritt nærmere en oppklaring: Bermuda-registrerte "Pelorus" har bestilt los for å legge inn til Herøya Oljekai i Porsgrunn. Og der har den allerede lagt til - med overveiende sannsynlighet for å bunkre.

En kjenner av den lokale skipstrrafikken sier til Dagbladet.no at "Pelorus" dro ut i Skagerak fra et verft i Hamburg.

Og fotballmilliardæren selv pleier oftest å være med. Men hvor skal "Pelorus" etter bunkring?

Odd Grenland spiller ikke treningskamp før 29. mars og sesongdebuterer først om to uker.

 EKSKLUSIVTR BESØK:  Milliard-yachten "Pelarus" til Chelsea-eier Roman Abramovitsj på vei inn Frierfjorden i ettermiddag, her fra Stathelle med Brevik kirke i bakgrunnen kl. 14.07. Foto: Svein Jarle Bamle.
EKSKLUSIVTR BESØK: Milliard-yachten "Pelarus" til Chelsea-eier Roman Abramovitsj på vei inn Frierfjorden i ettermiddag, her fra Stathelle med Brevik kirke i bakgrunnen kl. 14.07. Foto: Svein Jarle Bamle. Vis mer
Hva gjør Chelsea-eieren i Porsgrunn?
Hva gjør Chelsea-eieren i Porsgrunn?