Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Milliardærkone antatt kidnappet

Hva gjorde du 31. oktober i fjor?

Politiet håper folk husker hva de gjorde dagen da Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) forsvant.

VAR DU HER?: Politiet ønsker å komme i kontakt med folk som kan sitte med opplysninger etter for eksempel å ha gått tur ved Hagen-ekteparets bolig ved Langvannet i Lørenskog. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VAR DU HER?: Politiet ønsker å komme i kontakt med folk som kan sitte med opplysninger etter for eksempel å ha gått tur ved Hagen-ekteparets bolig ved Langvannet i Lørenskog. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet står uten siktede etter at Anne-Elisabeth Hagen (68) forsvant fra sitt hjem på Fjellhamar i Lørenskog for ti uker siden. De antar kvinnen, som er gift med milliardær Tom Hagen (68), er kidnappet, og det er framsatt et krav om løsepenger på over 85 millioner for henne - hvis ikke vil kvinnen dø, er budskapet fra gjerningspersonene.

SAVNET: Anne-Elisabeth Hagen (68) er savnet og antas kidnappet. Foto: Politiet / AFP / NTB Scanpix
SAVNET: Anne-Elisabeth Hagen (68) er savnet og antas kidnappet. Foto: Politiet / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Etter å ha holdt tett om etterforskningen i lengre tid gikk Øst politidistrikt i dag bredt ut og ba om publikums hjelp i saken.

- Vi går ut med dette fordi vi har behov for mye mer informasjon, sa politiinspektør og etterforskningsleder Tommy Brøske på en pressekonferanse på politihuset i Lillestrøm.

BORTFØRT: Anne-Elisabeth Hagen (68) skal ha blitt bortført fra hjemmet sitt i Lørenskog i Akershus. Reporter: Audun Hageskal. Video: Malene Storrusten / Google Earth Vis mer

De går ut ifra at Hagen ble overmannet av én eller flere gjerningspersoner på morgenen eller tidlig formidag 31. oktober - datoen for halloween - i fjor.

Turområde

Særlig ønsker Brøske at folk som kan ha observert aktivitet - og da ikke bare mistenkelig aktivitet - i området ved boligen i Sloraveien i tidsrommet rundt da Hagen forsvant, melder seg. Huset ligger i et populært turområde ved innsjøen Langvannet, og etterforskerne henvender seg både til turgåere og bilister.

Politiet er også interessert i bilder eller video fra området i det aktuelle tidsrommet, for eksempel fra dashkameraer eller mobiler.

Etterforskerne håper videre at fordi datoen var en merkedag, vil folk lettere huske denne dagen enn andre.

Vinstra-drapet og Hareide

Det kan være lettere for potensielle vitner å huske hva som skjedde på en bestemt dag dersom de blir minnet på hva som skjedde denne dagen. I tillegg til at 31. oktober var halloween, hvor mange deltok på arrangementer og festligheter, skjedde blant annet disse tingene:

På Vinstra i Gudbrandsdalen ble ei 16-årig jente funnet drept midt i et boligområde. En 16-årig gutt fra samme sted ble pågrepet og siktet.

KrF-leder Knut Arild Hareide kjempet for sitt politiske liv foran den kritiske avstemningen på landsmøtet to dager etter.

NYE HØYDER: Reodor Felgen elsker kappløp. Nå vil han sende folk (og fe) til månen. Video. MAIPFILM Vis mer

Nyhetsbildet var ellers dominert av offentliggjøringen av at en norsk statsborger sitter fengslet i Danmark, siktet for å ha planlagt attentat i landet. Saken kobles til iransk etterretning.

Godset slo LSK

I Drammen slo Strømsgodset Lillestrøm 3-0 i semifinalen i cupen.

På kino gikk blant annet «Månelyst i Flåklypa», «Skjelvet», «Mordene i Kongo», «A Star Is Born», «Mamma Mia! Here We Go Again», «Cold War», «Venom» og den nye «Halloween»-filmen.

På Det Norske Teatret gikk blant annet «The Book of Mormon», mens Nationaltheatret viste «Ulven». På Operaen ble «Manon» spilt.

Været: I Oslo-området var det tidvis regn, svak vind og 6-7 varmegrader på morgenen og formiddagen.

Ekteparet Hagen beskrives som tilbaketrukne, med en livsstil som ikke står i stil til de anslagsvis 1,7 milliarder kronene i formue som Tom Hagen har lagt seg opp, hovedsakelig på eiendoms- og kraftspekulasjon.

Ekteparet har tre voksne barn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!