Hva gjorde han med Dylan (9)?

Pedofile Joseph Edward Duncan III var ute mot kausjon da Shasta og Dylan ble ble kidnappet og familien drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

42-åringen fra Fargo i North Dakota, er gjentatte ganger dømt for overgrep mot mindreårige. I april ble han siktet for å ha mishandlet en seks år gamnel gutt på en lekeplass utenfor en skole i Minnesota, og ble løslatt mot kausjon.


Men han overholdt ikke meldeplikten, og politiet i Fargo har derfor vært på utkikk etter ham siden mai, melder nyhetsbyrået AP.

Lørdag morgen ble han tatt i Idaho etter at en av de ansatte på Danny\'s. Hun gjenkjente jenta han kom inn sammen med som Shasta Groene (8), og fikk varslet politiet som pågrep ham.


Hun forsvant sporløst 16. mai i år sammen med storebror Dylan (9). Samtidig ble deres eldre bror Slade Groene, mor Brenda Groene (40) og hennes samboer Mark McKenzie (37) funnet slått i hjel i deres hjem i Coeur d\'Alene i Idaho.

Trippeldrapet ble oppdaget da naboene varslet at hundene sto og bjeffet utenfor huset.

Shasta er nå gjenforent med sin far Steve Groene og storebror Vance på et sykehus lørdag, men selv om de er overlykkelige for å ha fått tilbake lillesøster frykter de nå at Dylan er drept.

Politiet i Fargo er svært overrasket over at Joseph Edward Duncan III er tatt i forbindelse med saken.

- Vi hadde ikke noe informasjon som skulle tilsi at han hadde noe med drapene eller de savnede barna å gjøre i Idaho, sier assisterende politisjef Ketih Ternes.

FUNNET OG SAVNET:  Åtte år gamle Shasta Groene ble funnet i live lørdag, mens hennes ni år gamle bror Dylan fremeles er savnet etter at de begge forsvant 16. mai i år. Foto: SCANPIX/AP
FUNNET OG SAVNET: Åtte år gamle Shasta Groene ble funnet i live lørdag, mens hennes ni år gamle bror Dylan fremeles er savnet etter at de begge forsvant 16. mai i år. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Duncan har sittet over ti år i fengsel for å ha misbrukt en gutt seksuelt da han selv var 16 år i 1980.

Amber Deahn (24) kjente igjen Shasta og passet på å gi henne fargeblyanter, papir og dessert.

- Jeg forsøkte å finne en måte å holde dem er slik at politiet skulle rekke å komme fram, sier Deahn. Det lyktes.

Ben Wolfinger ved det lokale sheriff-kontoret opplyser at den åtte år gamle jenta ser ut til å være i god fysisk form.

- Men det er ganske åpenbart at hun har vært gjennom en traumatisk periode, sier Wolfinger.

Han mener det er trolig at ni år gamle Dylan er død, men at de fremdeles leter etter ham. De har intervjuet flere hundre personer, gjennomsøkt 800 tonn avfall og mottatt over 2000 tips om de to barna.

- Vi aner ikke hvem Duncan er, annet enn at han er et svært sykt menneske, sier Bob Price, Shastas onkel til nyhetsbyrået AP.

Politiet skal nå gjennomsøke den stjålne røde Jeep-en som Duncan kjørte da han ble tatt. 

LETTE ETTER BARNA:  Store mengder søppel ble gjennomsøkt i forsøk på å finne ut hva som hadde skjedd med de to småsøsknene. Foto: SCANPIX/AP
LETTE ETTER BARNA: Store mengder søppel ble gjennomsøkt i forsøk på å finne ut hva som hadde skjedd med de to småsøsknene. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Les også: Fant jente med pedofil

TATT: Joseph Edward Duncan III.