Hva hadde du gjort om denne bamsen kom mot deg i full fart?

Turfølget som ble overraska av grizzlybjørnen ble sittende helt stille i håp om at den ikke skulle angripe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Men det kan umulig ha vært helt lett for disse turistene som opplevde den store skrekken da de var ute for å nyte Alaskas vakre natur.

Det å komme i nærkontakt med en grizzlybjørn hører til sjeldenhetene, og man skulle tro de fleste som opplever det ikke får muligheten til å beskrive hvordan det var.

Turistene som ble overrasket i Alaska fikk imidlertid både filmet hendelsen og fortalt om det etterpå. Klippet kan du se i videoen over.

Der ser du hvordan kjempebamsen tar fart og løper mot turfølget. De blir sittende helt stille, mens beistet vurderer situasjonen.

Etter å ha sirklet rundt turfølget på ti et par ganger, luktet litt på dem og området rundt, bestemmer den seg tydeligvis for å la mennesker være mennesker.

Så på bjørnefisking Det er lett å forestille seg lettelsen blant turistene da de forsto at bamsen faktisk dro sin vei uten å gå til angrep.

Ifølge lokale medier var gruppen på tur for å observere bjørne fra en «sikker avstand». Bjørnene fisket i en elv like ved, og det var dette turistene skulle få se.

I stedet ble det et nervepirrende møte med bjørnen på kloss hold. Guiden skal ha rådet alle til å holde seg helt i ro, slik at ingenting skulle gjøre bjørnen skremt og i angrepsmodus.

- Guiden vår sa at det var et bløffeangrep, at den bare ville skremme oss, noe den jo gjorde, sier Larry Griffith (59) fra New Mexico ifølge Daily Mail.

Vær varlig - Bjørnen lukta faktisk på hetta til en av oss. Vi satt som frosset i stein og jeg turte ikke å puste, sier han.

Og som om ikke det var nok å oppleve dette skremmende nærmøtet med bjørnen: På vei tilbake til sjøflyet ble gruppa skremt igjen.

- Det var skremmende å gå tilbake gjennom gresset. Jeg talte 30-40 bjørner på veien, sier Griffith.

Moralen får altså være at bjørnen ikke er farlig, bare man er varlig.