- Hva, har al-Qaida begynt med ninjaer også?

Al-Qaida-propaganda viser våpentrening, eksplosiver og slakting av geiter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det siste døgnet er det blitt skrevet mye om terrorgruppa al-Qaidas nye ninjaer på nettet. Den britiske tabloiden The Sun publiserte nemlig en sak om en ny propagandavideo fra al-Qaida i går, som inneholdt det avisen mente var ninja-liknende krigere.

- Al-Qaida-ninjaer. Maskerte våpenmenn i treningsvideo, lød tittelen fra The Sun.

Det førte til at den skremmende treningsvideoen ble spredt verden rundt under titler som at «Al-Qaida trener opp ninjaer», godt hjulpet av nyhetsbyrået IANS.

Videoen stammer fra al-Qaidas propagandagren As Sahab og er blitt lastet opp på en rekke nettsider, både al-Qaida-vennlige og nettsider som «vanlige» nettbrukere er innom.

Våpentrening, mat og geite-slakting Den ble opprinnelig lastet opp på et forum som kobles til terrororganisasjonen som har over 60.000 registrerte brukere, melder The Sun.

Videoen gir et skremmende inntrykk av hvordan al-Qaida trener opp terrorister, muligens til å gjennomføre angrep i Vesten.

Sekvensen med «ninjaene» skiller seg noe ut fra liknende propagandavideoer fra al-Qaidas treningsfelt. Ikke bare er mennene kledt i helsvart med det som ser ut som finlandshetter over hodet, de gjennomfører også treningsøkten med pistol og automatgevær i en synkronisert orden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer