Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hva har alle disse kjendisene felles?

De står alle på liste for Samfunnspartiet.

FØRT OPP: Triana Iglesias, Alex Rosén, Tone D. Aaberge og Aylar er blant kjendisene som er ført opp på Samfunnspartiets liste. Alle foto: Dagbladet
FØRT OPP: Triana Iglesias, Alex Rosén, Tone D. Aaberge og Aylar er blant kjendisene som er ført opp på Samfunnspartiets liste. Alle foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Valglista til det forholdsvis ukjente Samfunnspartiet er fylt av svært så kjente navn. I tillegg til seg selv og advokat Tor Erling Staff, som er medlem av partiet, har partileder Øystein Meier Johannessen ført opp Aylar Lie, Ole Paus, Brynjar Meling, Alex Rosén, Øystein Stray Spetalen, Bjarne Melgaard og Pushwagner, Kristoffer Joner, Triana Iglesias og Tone Damli Aaberge.

- Nei, jeg har ikke spurt dem. Men da vi var på showet til Anne Kath Hærland, sa Ole Paus at han var meget takknemlig for at han stod på vår liste, og at han skulle stemme på oss. Aylar satte vi på lista fordi hun var så hyggelig første gang jeg pratet med henne.

- Tror du de ønsker å stå på liste for dere?
- Ja, vi har så god politikk at det går ikke an å være uenig med oss.

Ole Paus: - Du verden Men det er mulig at Johannessen bommer litt.

- Jeg har ikke vært på Anne Kath-show, jeg, så det er nok ikke sant alt de sier, sier Ole Paus, som ikke visste at han var satt opp.

- Du verden for et parti, sier han, når han får høre hvem andre som er ført opp.

STJERNESPEKKET: Samfunnspartiet har ført opp en rekke kjendiser på valglista. Foto: privat.
STJERNESPEKKET: Samfunnspartiet har ført opp en rekke kjendiser på valglista. Foto: privat. Vis mer

- Men de står vel fritt til å sette opp hvem de vil, da. Jeg får bare gå rundt og være på den listen da, det er ikke noe annet å gjøre ved det, sier Ole Paus.

Idar Vollvik: - Jeg holder meg til business Det viser seg at det var Idar Vollvik som ble spurt på Anne Kath-show.

- Hehe, det var vel egentlig mest humoristisk. I ettertid har jeg ikke reflektert over det. Men vi må vel bare ta det med et smil, må vi ikke det da? Jeg vet ikke hva de står for en gang. Jeg er egentlig ikke så voldsomt partipolitisk, mer sånn sakpolitisk. Men jeg er først og fremst businessmann, og tror jeg skal holde meg til det, sier Vollvik.

Harald Eia: - Krysser fingrene - Det er lov, er det ikke det da? Det er helt greit? Hvis det er lov, så er det greit. Jeg er juridisk fundamentalist. Det er en grunn til at det er lov, sikkert. Det er ikke så farlig. Ikke foreløpig. Men jeg krysser fingrene for at denne gjengen ikke skal lede landet, så blir det nok bra, ler Harald Eia.

Siden listekandidatene ikke vet hva partiet står for, forklarer partilederen:

- Kort fortalt, vi er imot oljeboring, forbanna på flykjøpene deres som vil koste flere hundre milliarder kroner og vi vil omskape oljefondet til infrastruktur og realverdier i Norge. Vi vil leie inn europeisk arbeidskraft, men vi lover ikke skatteletter.

- Hvor mange medlemmer har dere?- Vi er et anarkistisk parti, så vi fører ikke medlemsregister.

- Hvor mange stemmer håper dere å få i valget?

- Vi håper at vi kommer inn på Stortinget ved dette valget. Vi håper folk tar til vettet og stemmer på de små partiene. De store partiene lurer folk i valg etter valg. Det vil vi ha en slutt på, sier Øystein Meier Johannessen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!