- Hva har du gjort med Petra?

Familiehunden Petra (4) ble stjålet utenfor en kiosk i Oslo. Etter to og en halv måneders desperat jakt lyktes det familien Sveberg å finne hundetyven. - Men han vil ikke si hva han har gjort med Petra, sier Tove Sveberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da politiet ransaket leiligheten til den 37 år gamle hundetyven, fant de hundebåndet til Petra og masse svarte hundehår i bilen hans. Mannen nekter å si noe om hva som har skjedd med familiens kjæledyr. Den fire år gamle tispen, av blandingen labrador og rottweiler, er som sunket i jorda.

- Vi har tilbudt ham penger og bedt på alle mulige måter, men han nekter å fortelle oss hvor Petra er, sier Tove Sveberg.

Borte vekk

Dramaet startet 21. april i år. Tove Svebergs sønn tok med seg Petra til Tåsen Video og bandt henne utenfor kiosken. Da han kom ut, var Petra borte.

- Heldigvis hadde kiosken overvåkingskamera. På filmen kan vi se en mann som stopper bilen sin, løser båndet til Petra og tar henne med seg inn i bilen, før han kjører vekk. Politiet var veldig hjelpsomme, men de kunne ikke gjøre så mye, siden vi ikke kunne se registreringsnummeret på bilen. Dessuten var jo et hundetyveri ingen høyt prioritert sak, sier Tove.

Intens jakt

Dermed startet et intenst detektivarbeid for å finne igjen familiens fjerde og elskede medlem.

- Vi hengte ut om lag 1000 plakater med etterlysning, og vi sjekket med Biltilsynet og andre registre for å finne bilen til den frekke tyven. Vi har kjørt over 750 mil på leting etter den riktige grønne Opel Recorden. Til slutt så jeg den selv i bomringen, forteller Ronny Barnes.

I leiligheten til 37-åringen fant politiet halsbåndet til den fire år gamle tispen. Båndet var ødelagt.

- Selv om han satt i et lengre avhør, nektet han å fortelle hva som hadde skjedd med Petra. Politiet vil tiltale ham for tyveriet, men det som betyr mest for oss er å få Petra tilbake. Det er så tomt i huset etter at hun har blitt borte, sier Tove Sveberg.

FORTVILET: - Vi gir ikke opp, vi kommer til å lete etter Petra i hele landet, sier Tove Sveberg, Ronny Barnes og Karoline Sveberg (12).