Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hva har du under dressen, Bush?

Hadde George W. Bush en skjult radiomottaker på seg under den første debatten med John Kerry?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et bilde av Bush med en kul under dressjakka, har utløst disse spekulasjonene. En egen nettside, isbushwired.com, er allerede opprettet. Spekulasjonene og konspirasjonsteoriene florerer på Internett.

Avvises

Valgkampmedarbeiderne til president Bush har avvist temaet og hevder at det hele bare er «latterlige spekulasjoner fra konspirasjonsgalninger», skriver NTB.

-  Troverdige nyhetsformidlere har tatt en seriøs titt på saken og bestemt seg for ikke å publisere den, sier Bush-kampanjens talsmann Scott Stanzel.

Tydelig utbuling

TV-bildene fra debatten i Miami, viser en tydelig utbuling mellom skulderbladene til den amerikanske presidenten mens han lener seg over talerstolen og ser mot debattlederen Jim Lehrer.

-  Presidenten er ikke kjent for å bruke ryggstøtte, og det er helt sikkert at han ikke var bevæpnet, skriver nettavisa salon.com.

Nettavisen spekulerer på om kulen under hans skreddersydde jakke var en gjemt radiomottaker som var koplet til en skjult propp i presidentens øre. På denne måten kunne en av Bushs medarbeidere i salen hjelpe ham med å svare på vanskelige spørsmål.

salon.com er ikke snauere enn at den spekulerer på om denne medarbeideren var selveste Karl Rove, presidentens viktigste rådgiver.

Tok pause

Andre konspirasjonsteoretikere henviser til Bushs opptreden under debatten. Ved flere anledninger tok presidenten pauser mens han snakket og «stirret framfor seg med et merkelig uttrykk i ansiktet». Lyttet han til noen som hjalp ham med å svare? blir det spurt.

salon.com har funnet ut at bildet som viser kulen, befinner seg 23 minutter ut i et videoopptak fra debatten. Onde tunger hevder at Bush-administrasjonen før debatten forlangte at ingen kameraer skulle plasseres bak Bush og Kerry.

-  Det er helt klart at det er noe på ryggen til Bush, og det ser ut til å være elektronisk, sier Jacob McKenna, eieren av selskapet Spy Store som selger overvåkingsutstyr. McKenna mener det kan dreie seg om kommunikasjonsutstyr der en databrikke plasseres inn i øregangen som en usynlig øreplugg.

SPEKULASJONER: Konspirasjonsteoriene florerer på Internett, men i går brakte også de to store seriøse amerikanske avisene The New York Times og The Washington Post historien. Spekulasjonene går på om Bush hadde en skjult radiomottaker på ryggen og en databrikke i øret under den første debatten mot John Kerry.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media