Hva har skjedd med Slottet her?

I kveld sender igjen folket et «magisk og ekstremt sterkt budskap» til verdens politikere.

SLUKKET LYSET:  Generealsekretær i WWF-Norge, Nina Jensen, mener politikerne nå må gjøre mer for miljøet. I fjor slukket halvparten av Norges befolkning lyset under «Earth Hour». Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
SLUKKET LYSET: Generealsekretær i WWF-Norge, Nina Jensen, mener politikerne nå må gjøre mer for miljøet. I fjor slukket halvparten av Norges befolkning lyset under «Earth Hour». Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For femte året på rad deltar Norge i den verdensomspennende symbolske markeringen kalt «Earth Hour».

Mellom klokka 20.30 og 21.30 i kveld oppfordrer miljøvernorganisasjonen WWF, som står bak «Earth Hour»-markeringen, publikum om å slå av lyset.

- Earth Hour er en time i løpet av året hvor hele verden står samlet for å vise sitt ønske og vilje til å få en bedre framtid. En milliard mennesker har vært med i kampanjen tidligere og signalisert til politikere at vi ønsker handling for klimaet. Det er magisk og et ekstremt sterkt budskap, sier generalsekretær i WWF-Norge, Nina Jensen, til Dagbladet.

Ønsker miljøpartivalg En spørreundersøkelse utført av miljøorganisasjonen viste at folk flest mener at politikerne ikke tar ansvar for miljøet. Bare ni prosent av de spurte mente at politikerne faktisk tok dette ansvaret.

- Politikerne må begynne å agere på dette, vi vil ha handling. Det er et stort spenn mellom de ulike politiske partiene, mens noen gjør mye gjør andre absolutt ingenting. Vi oppfordrer folk, nå som vi er inne i et valgår, til å bare stemme på partier som tar klima på alvor. Vi kan ikke risikere å få inn partier på Stortinget som ikke anerkjenner menneskeskapte klimaendringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer