Hva har Svetlana, Alina, Natalya, Olga og Spion-Anna til felles?

De er alle venninner med den nyseparerte Vladimir Putin.

FORHOLD: Ryktene har lenge versert om at russlands president Vladimir Putin har hatt et nært bekjentskap til  Alina Kabajeva. Foto:  REUTERS/NTB Scanpix.
FORHOLD: Ryktene har lenge versert om at russlands president Vladimir Putin har hatt et nært bekjentskap til Alina Kabajeva. Foto: REUTERS/NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Felles for de fem kvinnene er at de er svært dyktige idrettsutøvere og nesten samtlige har kledt av seg i diverse mannfolkblader. Og de kjenner Vladimir Putin, som er kjent for å sverme rundt vakre kvinner.

Etter dagens nyhet om at han skal skille seg fra Ljudmila Putina, kan det bety at de får se mer til han.

Levd fraskilt i åresvis President Vladimir Putin og kona Ljudmila Putina har i realiteten levd fraskilt i åresvis. Ljudmila har ifølge flere kilder opphold seg i et statlig feriehus nær grensen til Estland. Samtidig har ryktene florert i russiske medier om Putins mange elskerinner i Moskva. Ryktene har involvert den avslørte spionen Anna Chapman og idrettsutøveren Alina Kabajeva.

Playboy Den russiske presidenten har ingenting mot at kvinnene har kledt av se i mannfolkblader.

Den 28 år gamle Svetlana Khorkina har sju olympiske medaljer og stilte opp i Playboy med mottoet: «Hvis du har det, så vis det!».

Skøyteløperen Svetlana Zhurkova (35) var kun iført et par skøyter (rundt halsen) da hun stilte opp i et nakenblad. Zhurkova ble med presidenten til IOC-kongressen i Guatemala for å sikre seg vinter-OL i 2014 - noe de fikk.

Også Alina Kabajeva stilte opp naken i en reklamefilm, ballettdanser i Bolsjoj-teatret Svetlana Zakharova, og bokser og livvakt Natalya Karpovich iført kun boksehansker i et mannfolkblad er også blant hans kvinner.

Rykter i russisk presse har i flere år svirret rundt Putins forhold til den russiske sportgymnastikkutøveren Alina Kabajeva. Hun har vunnet to olympiske medaljer og har gjort en karriære som politiker i Putins parti Det forente Russland.

Det var den russiske tabloiden Moskovsky Korrespondent som i 2008 brakte nyheten om at Putin gikk fra sin kone Ljudmila, som han har to døtre med, for å gifte seg med den da 24-årige OL-vinneren.

Kort tid etterpå, men nok til at medier over hele verden hadde sitert avisa, gikk avisa ut med full dementi. Dagen etter var avisa lagt med.

Ljudmila Putina er sjelden omtalt i media. Til gjengjeld florerer en rekke rykter om forholdet deres.

Affære-rykter - Det sies at de to i praksis er skilt. I Russland har det historisk sett vært svært uvanlig å se lederen sammen med sin kone. Boris Jeltsins frue holdt heller ingen høy profil. Tradisjon for å ha en førstedame har de ikke, sa Pål Kolstø, professor i Russland-studier ved Universitetet i Oslo, til Dagbladet i mars.

SVETLANA: President Vladimir Putin snakker Svetlana Khorkina under en konferanse i Moskva. Hun stilte opp i Playboy med mottoet: «Hvis du har det, så vis det!». Foto: AP/NTB Scanpix.
SVETLANA: President Vladimir Putin snakker Svetlana Khorkina under en konferanse i Moskva. Hun stilte opp i Playboy med mottoet: «Hvis du har det, så vis det!». Foto: AP/NTB Scanpix. Vis mer

Putin har ved en rekke anledninger kommet alene når besøkende toppledere har tatt med seg sine ektefeller.

- Det sies at Putin har et forhold til en av representantene i Dumaen, men det vet jeg ikke. Putin reiser rundt som om han er ungkar, men det er han ikke, han har kone og to døtre, sa Kolsø, som understreker at det er ukjent hvorfor kona holder en lav profil.

 

SPION-ANNA: Anna Chapman var spionen som ble avslørt i USA. Hun har blitt koblet med Putin. Foto: AP/NTB Scanpix.
SPION-ANNA: Anna Chapman var spionen som ble avslørt i USA. Hun har blitt koblet med Putin. Foto: AP/NTB Scanpix. Vis mer